Hasan Merkit

Moderasyon Üyesi
Moderatör
Makaleler
14
Biliyorum. Başlığı görünce şöyle oldunuz:

1750530968003.webp

Belki daha iyi başlık bulur değiştiririz. Ancak bunun bir kenarda not olarak durmasını istiyorum. 🙂

FPS kısaltması, iki farklı anlamda kullanılabilir.

1. Frame Per Second: Saniye başı kare hızı anlamına gelir. "Kaç FPS alıyorsun, bilgisayar kaç FPS veriyor, benim bilgisayarımın FPS drop atıyor sanırım bakım yapmam gerek" gibi kullanım şekilleri, bu anlamda kullanılır.

2. First Person Shooter: Birincil şahıs nişan oyunları için kullanılan kavramdır. Oyunu oyuncunun gözüyle oynamaya denir. Örneğin Counter-Strike, Half-Life, Valorant FPS oyunudur. Ancak GTA 5, FPS oyunu olmasa da FPS modu içerir.

Az önce "Bu oyun, FPS oyunu değil ki yüksek FPS gereksin?" şeklinde iki anlamı tek cümlede söyleyebileceğimizi fark ettiğim için bu bilginin yazılması gerektiğini düşündüm.

Oyun 60 FPS limit ile geliyor. Aslında iyi yapmışlar. Çünkü kamera arkasında oyunun sahneleri 24 FPS olarak çekildi ve 60 FPS bu oyun için gayet yeterli. Ekran yenileme hızı 165 olan cihazda bile 60 FPS gayet keyifliydi. Sonuçta FPS (First Person Shooter anlamında) bir oyun değil ki FPS (Frame Per Second) gerekli olsun. :)
Umarım anlatabilmişimdir. İyi sosyaller. 😎

AMD kullanan laptop işlemcileri ve ekran kartlarında da Flames Per Second varmis. Gizli bilgi, AMD Tim'den aldım :cool:
(Bu cevap mizah amaçlıdır.)

Güzel güzel. Üç anlamı oldu. Bir tane de düşük FPS alan arkadaşlar için ben uydurayım.

Frame-Poor Shooter. Artık düşük FPS alanlara kullanırız. 🚮

Abi neden zaten birçok anlamı olan kısaltmayı kullanırlar ki anlam veremiyorum. Bunun bir örneğini görmüştüm aklıma gelmiyor...

O sırada Intel işlemcili masaüstü PC kullananlar:
Eki Görüntüle 156426
Laptop desek daha iyi. H serileri cayır cayır yanıyor.

Birilerinin FX öcülerini hatırlama vakti gelmiş :cool:
Eski işlemcileri test ediyordum teknik servisteki. Bir tanesini görüntü vermek için hızlıca test edeyim dedim. Parmağımı dokundurup hemen geri çektim. O neydi öyle ya. Gereksiz aşırı ısınıyor.