OverWith

Çalışkan
Merhaba, Oyunlarımda oyun içi ya da RTSS ile FPS kilidi yaptığımda, 150 FPS altı bir değer girdiğimde hangi değeri girersem o değere, 150'nin üzerinde bir değer girdiğimde ise 150'ye kilitlenmekte. Bazı oyunlarda ise bu değer 140 olarak devam ediyor aynı problem. FPS Kilitlerini kaldırdığımda ise normal yüksek değerlerimi alabilmekteyim. V-Sync ve G-Sync özelliklerim açık değil, hatta G-Sync monitörden kapalı. NVIDIA denetim masasında bir FPS kilitleme ayarım da bulunmuyor. Sürücüyü DDU ile kaldırıp geri yükledim, bir oyunu da silip geri yükledim fakat işe yaramadı. Aslında bakarsanız 572.83 sürücüsünden itibaren bu sorunu yaşamaya başladım. Muhtemelen daha eski bir sürüm sorunu düzeltecektir fakat eski sürücüye dönmeden bir çözümü var mı onu merak ettiğim için sizlere yazmak istedim. 280Hz bir monitör, 4060 Ti ve Windows'un 26100.3915 24H2 sürümünü kullanıyorum. Ekran kartı ise 576.28 sürümünde.

Bu ara sürücülerde hatalar olduğundan, uygulamadan güncelleseniz bile sorun yaşanabiliyor. Ben 572 birine geçerken sürücü yükledikten sonra siyah ekran kaldı. Bilgisayarı zorla kapatıp geri açınca sorun yok gibi duruyordu. Ama 5-10 dakika sonra ekranda bozulmalar oldu. Sürücüyü tekrar yükleyince ise bu sorun yaşanamadı.

DDU ile sürücüyü kaldırıp tekrar yükleyin.

Ayrıca FPS sabitlemeyi Nvidia uygulaması üzerinden yapın. Her uygulamayı buraya aynı RTSS gibi ekleyebilirsiniz. Mesela ben yakın zamanda Mafia 2(120 FPS aşınca çökme sorunu artıyordu) ve Oblivion 60 FPS(yine performans ve çökme sorunları) kaynaklı sabitledim.

2025-05-07_14-43.webp

Bu ara sürücülerde hatalar olduğundan, uygulamadan güncelleseniz bile sorun yaşanabiliyor. Ben 572 birine geçerken sürücü yükledikten sonra siyah ekran kaldı. Bilgisayarı zorla kapatıp geri açınca sorun yok gibi duruyordu. Ama 5-10 dakika sonra ekranda bozulmalar oldu. Sürücüyü tekrar yükleyince ise bu sorun yaşanamadı.

DDU ile sürücüyü kaldırıp tekrar yükleyin.

Ayrıca FPS sabitlemeyi NVIDIA uygulaması üzerinden yapın. Her uygulamayı buraya aynı RTSS gibi ekleyebilirsiniz. Mesela ben yakın zamanda Mafia 2(120 FPS aşınca çökme sorunu artıyordu) ve Oblivion 60 FPS(yine performans ve çökme sorunları) kaynaklı sabitledim.

Eki Görüntüle 146448

Dönüşünüz için teşekkür ederim. Bugün deneme fırsatım oldu tekrardan DDU ile kaldırıp yeni sürücüyü kurdum, fakat işe yaramadı. Ben de madem uğraştım diye bir de eski sürücüyü indirdim, tekrar DDU ile kaldırdım(hepsinde özel seçeneklerden PhysX bile seçiliydi) eski sürücüyü yükledim. Meğerse sorunumu eski sürücü yüklemek de çözmüyormuş. Şu an tekrar yeni sürücüye geçtim ve sorunuma hala bir çözüm bulamadım açıkçası. NVIDIA uygulamasında sabitleme yaptığımda 280 değerini yazdığımda, yine 140'a kendini kilitlemesinden dolayı RTSS kullanıyorum. LoL oynarken maalesef belli karelerin üzerinde oyun kare atlaması yapmakta, sabitlemeden de kullanılmıyor. 140 da kötü değil aslında ama sorun işte çözebilme ümidiyle en azından şansımı deniyorum. Bakalım başka fikirler var mı sizden ya da bir başkasından