Bannerlord bence işlemci zorlayan bir oyun, hangi ayar gözünüze iyi geliyorsa onu kullanın zira DLSS FPS arttırsa da senin tepki süren aynı kalabilir veya gecikme bile yaşayabildiğin durumlar olabilir. Fg iyi çalışıyor, DLAA ayarı yok. Forza Horizon 5 kullanırken DLAA kullanıyordum, MSAA vs. de idare ediyor 4X ama DLAA çok fark ediyordu çok güzelleştiriyor lakin daha fazla FPS kaybediyordum. Tabii 144 FPS oyun oynamama gerek yok diye kullanıyordum. DLAA çok iyi arkadaşların dediği gibi. DLAA açıp kapatmak bazı sahnelerde farklı oyun oynuyormuşsunuz hissi bile verebilir. :ninja:

Hocam DLAA tam olarak ne oluyor anlamadım?

NVIDIA dlss'in upscale etmeyen versiyonu. Yani 4K monitörünüz varsa oyunu daha düşük çözünürlükte render edip 4K çözünürlüğe upscale etmek yerine doğrudan 4K render edip anti-aliasing uyguluyor.

Buymuş. Yani orijinal görüntüyü kendi çözünürlüğünde render ediyor yani görüntü de bir bozulma olmuyor dolayısıyla ve ekstra anti-aliasing uyguluyor ama Bannerlord'da bu ayar yok galiba sadece DLSS kalite modunu seçebiliyorsun en yüksek.

@MeReKGs67, NVIDIA APP .dll dosyasını güncellemiyor. DLSS'i en güncel Preset'e çekebiliyorsunuz sadece. DLSS Swapper ile de güncellemeniz iyi olmuş. Her oyunda aynı durum geçerli. Önce DLSS Swapper ile DLL dosyasını güncel sürüme çekin, daha sonra NVIDIA APP üzerinden Preset K yapın. Şu anki durumda Preset K ile görüntü kalitesi daha iyi hâle bile gelebilir. İsterseniz kontrol edin. Eğer gözünüze kötü gelirse kapatırsınız.

Ama DLSS'in olayı olan FPS arttırmak yerine FPS düşürüyor değil mi?
DLAA FPS'i ciddi bir şekilde düşürmez. Ama DLDSR düşürür.