14381

Uzman
Kafamda bir soru var. Sadece rekabetçi oyunlar oynuyorum, 25" IPS 540 Hz veya 500 hz mi, 27" OLED 360 Hz mi?

Bunu çözemedim, 27" boyut büyüdükçe FPS zorlaşır o sebepten korkuyorum ve fakat IPS'in de görüntü kalitesi o kadar iyi değil.
FPS Hz yüksek olduğu için oyunda avantaj da sağlar. Yüksek FPS alıyorum. Siz ne yapardınız?

Kafamda bir soru var. Sadece rekabetçi oyunlar oynuyorum, 25" IPS 540 Hz veya 500 Hz mi, 27" OLED 360 Hz mi?

Bunu çözemedim, 27" boyut büyüdükçe FPS zorlaşır o sebepten korkuyorum ve fakat IPS'in de görüntü kalitesi o kadar iyi değil.
FPS Hz yüksek olduğu için oyunda avantaj da sağlar. Yüksek FPS alıyorum. Siz ne yapardınız?

Çok aşırı hardcore kasmıyorsan 360 Hz gayet yeteceğini düşünüyorum fakat 27" biraz sıkıntı rekabetçi oyunlarda, dezavantajın olur.

İnsanların oyun zevki değişebilir. Arkadaşın dediği gibi sabit ekran ilerleyen şartlarda etkisini gösterebilir. Bahsi geçen ürünler de 2524H ile 2724DF olması lazım. Senin için boyut dezavantajı dışında her yönde QD-OLED daha iyi durumda. Ben sıkılmam diyorsan IPS alabilirsin fakat kendim de dahil birçok insan FPS oyunlardan soğuyabiliyor. Kendinde bu potansiyeli görmüyorsan IPS alabilirsin.

İnsanların oyun zevki değişebilir. Arkadaşın dediği gibi sabit ekran ilerleyen şartlarda etkisini gösterebilir. Bahsi geçen ürünler de 2524h ile 2724df olması lazım. Senin için boyut dezavantajı dışında her yönde qd-OLED daha iyi durumda. Ben sıkılmam diyorsan IPS alabilirsin fakat kendim de dahil birçok insan FPS oyunlardan soğuyabiliyor. Kendinde bu potansiyeli görmüyorsan IPS alabilirsin.

Hareket performansı olarak da 500-540Hz IPS daha iyi, sebebi backlight strobing ancak amaç para mı kazanmak yoksa sadece altıüstü oyun mu oynamak? PG248QP piyasadaki en iyi hareket performansına sahip monitörlerden birisi. Oledlerden bile iyi ama %1'lik kesim hariç saçma bir monitör.

Strobe ayarı sayesinde camdan dışarı bakmak kadar net bir görüntü elde edilebiliyor.
Desktop Screenshot 2025.06.28 - 20.47.04.41.webp