Zaten sadece debloat ederek oyuna girdiğinde fpslerin tavan yapacağını düşünmek saçma ki, Custom ISO'lar debloatlı sistemlere göre çok daha iyi performans veriyor.
Ben direkt bunu kullanıyorum, kuş gibi hafif hissediyorum. :)

IMG_20260530_001712.webp

Güncelleme olayını tam bilmiyorum, muhtemelen baştan kurman gerekir. Veya başka bir olayı varsa bilemeyeceğim. Discord'larına girmişsin zaten, oradan sor istersen CEO'ları cevaplıyor soruları. Önce DC'den ISO'yu indirip Rufus'la yazman lazım. Kurulum öncesinde Wi-Fi kullanıyorsan ne olur ne olmaz, Wi-Fi Driver'ını at bir USB'ye kalsın. Kullanmıyorsan pas geç. Kuruluma başlıyorsun, kurduktan sonra Aygıt Yöneticisi'nden bütün ünlemli driver'ları donanım kimliğinden bulup kuruyorsun. Onun dışında masaüstünde bir sürü Tweak dosyası oluyor, onları çok kurcalamana gerek yok. Oradaki bazı dosyalar eğer oyunda bir sorun çıkarsa şu özelliği açmak için enabled/disabled.bat dosyaları, nvcleanstall ile videodaki gibi kurup geçebilirsin. Diğer her şeyi, ayarları vs. çok aşırı da kurcalamana gerek yok zaten, yapılmış bir sistem, sadece ekstra programlarla ilave yapıyor videoda.

Teşekkür ederim hocam, kurulumdan sonra nasıl olduğunu yazıcağım buraya.

Ben direkt bunu kullanıyorum, kuş gibi hafif hissediyorum. :)

Eki Görüntüle 272791

Hocam sanırsam sadece arayüz var PC'de arka planda çalışan.

Windows 11'de hava durumu uygulaması tek başına 1-2 GB RAM kullanıyormuş, muazzam.

Vallahi hava durumu uygulamasını da kullanmazsın ya hani Google amcaya girince yazıyorsun, adresi çıkıyor falan, ne gerek var mesela? İnsanları anlamak da zor biraz. Biz bilgisayardan Microsoft Edge'i silmeye çalışıyoruz, Microsoft Store'u, hatta Microsoft'un kendisini arındırmaya çalışıyoruz. Adamlar yok, Copilot yok, hava durumu. Sonra buraya konu açıyorlar, FPS'im düşük, drop yiyorum falan, arkada Defender halay çekiyor, Update şıkır şıkır, 250 işlem çalışıyor. RAM kullanımı zaten sınırda, böyle az daha oynasa RAM çıkıp kasadan gidecek. :hehehe: değil mi @Ayhan Dönmez Bey.

Teşekkür ederim hocam, kurulumdan sonra nasıl olduğunu yazıcağım buraya.

Yapamadığın bir şey olursa yazabilirsin, bana aktif olursam yardım ederim. Ama kurduktan sonra ekstra bir şeyler kaldırıp yükleme, sadece test et önce. Tabii "Aygıt yöneticisinden" driver'ları hallet, kesinlikle. Videoya göre her şeyi yapmak zorunda da değilsin; MSI util programını mesela kontrol et ama ekran kartına high verme. Bazıları high veriyor o çok iyi bir şey değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Vallahi hava durumu uygulamasını da kullanmazsın ya hani Google amcaya girince yazıyorsun, adresi çıkıyor falan, ne gerek var mesela? İnsanları anlamak da zor biraz. Biz bilgisayardan Microsoft Edge'i silmeye çalışıyoruz, Microsoft Store'u, hatta Microsoft'un kendisini arındırmaya çalışıyoruz. Adamlar yok, Copilot yok, hava durumu. Sonra buraya konu açıyorlar, FPS'im düşük, drop yiyorum falan, arkada Defender halay çekiyor, update şıkır şıkır, 250 işlem çalışıyor. RAM kullanımı zaten sınırda, böyle az daha oynasa RAM çıkıp kasadan gidecek. :hehehe: değil mi @Ayhan Dönmez Bey.
İşyerindeki bilgisayarda 8 GB RAM var ve Windows 11 Pro çalışıyor. Her servis yüklü, o kadar ağır ki Excel'de, Word'de yazı yazarken bile kasıyor. Bu bahsettiğim işleri 90'lı yıllardaki PC'ler daha hızlı yapıyordu, yazı yazmak mesela. Neyse, eve geldiğim an 2000'lere geri dönüyorum, OLED, CRT fark etmeden :hehehe:

IMG_20260812_013041.webp