Benede 4070 Ti süper alacağım sence fg açmaya değmeyen bir teknolojimi ve görüntüyü bozuyor mu şu an AMD kartım var ve fg AMD için çöp NVIDIA dada aynımı durum ve DLSS de aynı şekilde görüntüyü bozuyor mu oyunu hantallaştırıyor mu FSR görüntüyü mesela çok bozuyor.
4070 Ti süper kullanıyorum. Görüntüyü emin ol gözle göremeyeceğin kadar az bozuyor. Görüntüde akıcı oluyor. Cyberpunk, Ghost of Tsushima ve Black myth Wukong gibi bir sürü oyunda denedim. Çok güzel çalışıyor. AMD kartta kullandım RX 6600 XT dediğiniz gibi fg NVIDIA kadar iyi değil. Ghost of Tsushima'da AMD frame gen ile NVIDIA frame gen oynayarak kıyasladım.
4K Ultra 45-50 FPS AMD frame gen açtım 75 FPS akıcı gibi ama takılmalar olduğu için o hissiyatı alamıyordum. Kapatıp NVIDIA frame gen açtım 70 FPS daha düşük ama yağ gibi akıyordu. Sonra DLSS ve NVIDIA frame gen ile denedim 105 FPS yağ gibiydi yine. AMD FSR ve frame gen açtım 110 FPS bildiğin NVIDIA DLSS + frame gen gibi akıcıydı. Akıcılıkta fark yoktu. Görüntü DLSS kadar iyi değildi o kadar. Yani AMD'nin dediği gibi yüksek FPS almazsanız tam olarak akıcı olmuyor. Bir de şöyle durum var DLSS 3.0 ile oturmuşken AMD FSR 3.1 ile anca toparlamaya başladı.
AMD frame gen iyi çalışsın istiyorsanız RTX 4000 ve RX 7000 serisi ekran kartları lazım.
Bir de bunları güncel tutmanız gerekiyor işlemci, Windows Update, chipset driver, BIOS, ve ekran kartı driveri gibi.
Yani 4070 Ti süper alabilirsiniz arkadaşların dediği gibi yalandan FPS yazabilir beni ilgilendirmez o yazdığını hissettiriyor. Kendim deneyimledim 4000 serisinde NVIDIA frame gen akıcı yapmıyor diyen ya sisteminde sorun vardır ya da sallıyordur.
Dediğim gibi 4K Cyberpunk, Ghost of Tsushima ve Black myth Wukong gibi ağır oyunlarda bizzat kullandım 40 FPS kasılırken frame gen ile 70 FPS yağ gibi akıyor.
Kendim çektim 4k kasılmalardan oynanmıyor. FG açıyorum takılmalar gidiyor.