Gecikme olmama şansı yok. Nvidia FPS gösterimini aç. Detaylı gösterimde ortalama oc gecikme süresi olacak. FG açık ve kapalıyken aradaki farkı göreceksin. 15-20 ms gecikme süresi ekliyor FG. 80 FPS'te 30 ms gecikme varken. 120 FPS'te 50 ms'ye kadar çıktığı oluyor.Aslında gecikme yaşamıyorum, bastığım gibi tepki veriyor. Tabii V-Sync kapalı, açıkken feci gecikme oluyor.
Detaylar
Kim cevapladı?Olabilir de ben hissetmiyorum onu. Akıcı geliyor, mouse'u sağa sola çevirdiğimde geriden geliyor gibi olmuyor, demek ki az. Hani yüksek olsa başka oyun oynarken hissederdim. FG olmayan bir oyun böyle bu böyle gibisinden, farkı anlardım, bence.Gecikme olmama şansı yok. Nvidia FPS gösterimini aç. Detaylı gösterimde ortalama oc gecikme süresi olacak. FG açık ve kapalıyken aradaki farkı göreceksin. 15-20 ms gecikme süresi ekliyor FG. 80 FPS'te 30 ms gecikme varken. 120 FPS'te 50 ms'ye kadar çıktığı oluyor.
Son düzenleme:
Geraltın kılıcı
Üstün
Ben sorun yaşamadan oynuyorum.RTX 4070 ekran kartım var ve frame generation ne zaman açsam evet FPS artıyor ama input lag değeri de çok fazla artıyor ve oyun çok ağırlaşıyor. Input lag arttıktan sonra FPS 200 olsa dahi bir anlam ifade etmiyor, bilhassa birinci bakış FPS oyunlarında.
Haliyle frame generation açmadan düz DLSS açıp oynuyorum. O kadar reklam yaptılar. Sadece 4000 serisine geldi diye herkes eleştirdi sonra gidip 4000 serisi aldı öve öve bitiremediler vs.
Frame generation açıp zevk alarak oyun oynuyorum diyen bu işi bilmiyordur. Açınca NVIDIA Reflex de açılmıyor. Bana kalırsa gecikmesiz düz 80 FPS frame generationlı 150 FPS'ten daha akıcı. Sizce de çoğu şey aldatmaca ve pazarlamadan ibaret değil mi?
Çok atmışsınız. Ben 170FPS'de en fazla 9Ms gördüm.Gecikme olmama şansı yok. Nvidia FPS gösterimini aç. Detaylı gösterimde ortalama oc gecikme süresi olacak. FG açık ve kapalıyken aradaki farkı göreceksin. 15-20 ms gecikme süresi ekliyor FG. 80 FPS'te 30 ms gecikme varken. 120 FPS'te 50 ms'ye kadar çıktığı oluyor.
Atmışsınız derken? Cyberpunk üzerinden örnek verdim. 9 ms gecikmeyi Cyberpunk'ta 4090 ile bile alamazsın.Ben sorun yaşamadan oynuyorum.
Çok atmışsınız. Ben 170FPS'de en fazla 9Ms gördüm.
The withcher'da da az da olsa oluyor. Oyununa göte değişiklik gösteriyor.
Ham halihle yüksek fps aldığın bir oyun varsa 100 fps ile bir test et. Sonrasında FG açıp Fps'i arttır sonra bir daha bak. Farkı anlayacaksın.Olabilir de ben hissetmiyorum onu. Akıcı geliyor, mouse'u sağa sola çevirdiğimde geriden geliyor gibi olmuyor, demek ki az. Hani yüksek olsa başka oyun oynarken hissederdim. FG olmayan bir oyun böyle bu böyle gibisinden, farkı anlardım, bence.
Gerek yok, dediğim gibi yüksek olabilir belki ama hani ben memnunum, oyun zevkimi baltalayacak bir sorun yaşamıyorum. 25FPS aldığım bir oyunu 40-50'lere çıkartıyor, akıcı bir deneyim sunuyor, daha ne isterim?Ham halihle yüksek fps aldığın bir oyun varsa 100 fps ile bir test et. Sonrasında FG açıp Fps'i arttır sonra bir daha bak. Farkı anlayacaksın.
Geraltın kılıcı
Üstün
Witcher 3'te ham haliyle 75-80 arası bir FPS alıyor hiç akıcı değil. Ancak FG açtığımda ciddi anlamda akıcılaşıyor.Atmışsınız derken? Cyberpunk üzerinden örnek verdim. 9 ms gecikmeyi Cyberpunk'ta 4090 ile bile alamazsın.
The withcher'da da az da olsa oluyor. Oyununa göte değişiklik gösteriyor.
Ham halihle yüksek fps aldığın bir oyun varsa 100 fps ile bir test et. Sonrasında FG açıp Fps'i arttır sonra bir daha bak. Farkı anlayacaksın.
Ek: CP77'de Ms ciddi artıyor. Ancak bazı modlar indirerek optimize edebiliyoruz.
Benede 4070 Ti süper alacağım sence fg açmaya değmeyen bir teknolojimi ve görüntüyü bozuyor mu şu an AMD kartım var ve fg AMD için çöp NVIDIA dada aynımı durum ve DLSS de aynı şekilde görüntüyü bozuyor mu oyunu hantallaştırıyor mu FSR görüntüyü mesela çok bozuyor.
4070 Ti süper kullanıyorum. Görüntüyü emin ol gözle göremeyeceğin kadar az bozuyor. Görüntüde akıcı oluyor. Cyberpunk, Ghost of Tsushima ve Black myth Wukong gibi bir sürü oyunda denedim. Çok güzel çalışıyor. AMD kartta kullandım RX 6600 XT dediğiniz gibi fg NVIDIA kadar iyi değil. Ghost of Tsushima'da AMD frame gen ile NVIDIA frame gen oynayarak kıyasladım.
4K Ultra 45-50 FPS AMD frame gen açtım 75 FPS akıcı gibi ama takılmalar olduğu için o hissiyatı alamıyordum. Kapatıp NVIDIA frame gen açtım 70 FPS daha düşük ama yağ gibi akıyordu. Sonra DLSS ve NVIDIA frame gen ile denedim 105 FPS yağ gibiydi yine. AMD FSR ve frame gen açtım 110 FPS bildiğin NVIDIA DLSS + frame gen gibi akıcıydı. Akıcılıkta fark yoktu. Görüntü DLSS kadar iyi değildi o kadar. Yani AMD'nin dediği gibi yüksek FPS almazsanız tam olarak akıcı olmuyor. Bir de şöyle durum var DLSS 3.0 ile oturmuşken AMD FSR 3.1 ile anca toparlamaya başladı.
AMD frame gen iyi çalışsın istiyorsanız RTX 4000 ve RX 7000 serisi ekran kartları lazım.
Bir de bunları güncel tutmanız gerekiyor işlemci, Windows Update, chipset driver, BIOS, ve ekran kartı driveri gibi.
Yani 4070 Ti süper alabilirsiniz arkadaşların dediği gibi yalandan FPS yazabilir beni ilgilendirmez o yazdığını hissettiriyor. Kendim deneyimledim 4000 serisinde NVIDIA frame gen akıcı yapmıyor diyen ya sisteminde sorun vardır ya da sallıyordur.
Dediğim gibi 4K Cyberpunk, Ghost of Tsushima ve Black myth Wukong gibi ağır oyunlarda bizzat kullandım 40 FPS kasılırken frame gen ile 70 FPS yağ gibi akıyor.
Kendim çektim 4k kasılmalardan oynanmıyor. FG açıyorum takılmalar gidiyor.
Son düzenleme:
4x faster than RTX 3000 series yazabilmek için gerekliydi.Sizce de çoğu şey aldatmaca ve pazarlamadan ibaret değil mi?
Günün sonunda yüzlerce dolarlık kartların yaptığını 1 ayarı açarak yapabileceklerine inandılar.
Hala dandik kartları sırf FG var diye öneriyorlarsa sebebi bu.
Fark yok diyen de yalan söylüyordur, beni rahatsız etmiyor dersin ama fark yok diyemezsin.
Native 100 fps ile FG 100 FPS arasında dağlar taşlar var.
Bakın yanlış anlaşılmasın 2 kat FPS düşmanı değilim, olsa ne güzel olur ama sorun bu değil.
Nasıl olsa FG var diyip dandik dundik yapımlar çıkıyor, native olarak almamız gereken değerleri FG DLSS performans açarak alıyoruz.
Çöp optimizasyonu olan yapıma çöp diyince " Hayır ben DLSS 451 + FG açarak 100 FPS alıyorum, gayet iyi. " diyenleri görüyorum.
Her geçen gün daha tembel yapımlar çıkıyor nereye kadar gidecek merak ediyorum.
Neymiş efenim saf güç eskide kalmış artık önemli olan yapay zeka mış, 3090 külüstür trafoymuş.Bir de gelmiş geçmiş en overrated GPU olan 4060'ı 3090'ın yerine falan öneriyorlar ben ona çok patlıyorum. Çıldırırsın.
Nasıl mı? Aslında DLSS, FG, FSR gibi sistemler ilk bakışta kötü sistemler gibi gelmiyorlar, değil mi?
Eskiden bazı oyunlar konsolun gücü yetmediği için PS3'e 1280x720 yerine 1024x768 falan çıkıp upscale ediliyordu 30 FPS aşırı düşüyorsa 20'lerde geziyorsa ve millet hakır hakır gülüyordu bir sene daha geç çıkaraydınız da adam gibi bir çözünürlükte çıkaraydınız bu ne rezilliktir diye. Crysis 3 mesela bence Xbox360/PS3 döneminin en iyi grafiklere sahip oyunu, Xbox 360'ta 1152x720 iken PS3'te 1024x720 idi ve "televizyona zaten çok uzaktan bakmanız gerekiyor çok da göze batmaz abartmayın" diyordu firma. PS4 ve Xbox One'da da benzer olaylar vardı ama artık millet monitörle falan da konsol oynamaya başlamıştı en ufak upscale çok göze batıp çok dalga konusu oluyordu iki taraf da konsolun daha güçlü halini piyasaya sürmek zorunda kaldı, PS4 Pro ve Xbox One X. Sonunda 1080p 60 FPS hilesiz konsol oyunculuğu başlamıştı ve millet halinden memnundu özellikle de 2017 sonunda çıkan Xbox One X ile.
Aradan bir yıl geçti 2018 sonunda RTX kartlar, "mükemmelleştirilmiş kaliteden çalma teknolojisi" DLSS, normalde oyun yapımcısının hazır izleyip her yere entegre etmesi gereken ışınları izleyen çekirdekler tanıtıldı. Halktan ne boş iş lan bu 2013'teki Last of Us'ta da su birikintisinde yansıma vardı gibi sesler yükselirken bir de işin daha kötü tarafı ortaya çıktı, bu ışınları izlemek kartı çok yoruyor ve performansı yarıya hatta daha da düşüğe kırıyordu. "Artık oyun geliştiricilerinin yapması gereken yansıyan gölcükleri sizin paranızla sizin evinizdeki kart yapacak onlar da kocaman RTX DESTEKLER yazıp arkalarına yaslanacak" dedi CEO ve devasa bir alkış koptu NVIDIA'nın hisseleri o günden bu yana resmen arşa çıktı. Konsollarda dalga konusu olan firmaları linçlettiren görüntüden çalma sistemini resmen millete parayla sattılar ve karşılığında gerçekten para etmesi gereken donanımı koklattılar, halk da "meeee" diyerek 7900GRE yerine 4070 öneririm DLSS3 + FG + monitörün 6 metre uzağına oturarak görüntü kaybını en aza indirme + 4 GB ek VRAM var mış gibi hayal etme teknolojileri sayesinde 7900GRE'nin verdiği normal performansı alırsın diye yüceltmeye başladı. NVIDIA yakında logosunu ampul yapıp AMD'ye ve Intel'e dış mihraklar demeye de başlarsa hiç şaşırmam.
NVIDIA'yı eskiden beri "paragöz" olarak hissederdim. Zaten burada bir arkadaşın bu durumla ilgili deyimi olan "haram FPS" olayını ilk NVIDIA çıkardı.
Bu aynı donanımla daha yüksek FPS bence NVIDIA'ya daha çok "para" olarak dönecekti ve ondan bu işe soyundular.
7kg ekran kartı çıkarsınlar en yüksek parayı ona ödeyeceğim! En azından "demire" para öderim.
Bu aynı donanımla daha yüksek FPS bence NVIDIA'ya daha çok "para" olarak dönecekti ve ondan bu işe soyundular.
7kg ekran kartı çıkarsınlar en yüksek parayı ona ödeyeceğim! En azından "demire" para öderim.
Yeni mesajlar
-
-
Elektronik ASUS TUF GAMING 850W güç kaynağı sepette 6.476 TL!
- Prof. Dr. Abuzer Kömürcü
-