Frame Generation Aldatması

Bu ms gecikme falan diyorsunuz da tam olarak neyi kast ettiginizi anlamıyorum. Eger frame Time'dan bahsediyorsaniz o baska bir olay gecikme falan degil yani.

Frame gen gecikmeyi arttırdığı için 75 FPS bile olsa ms düşmezse o akıcılığı hissetmezsiniz. Karakterin tepkimesi yavaş olur.

Ms derken neyin milisaniyesinden bahsettiginizi anlamadim.

Ping işte. 100 pinginiz varsa bir hareket yaptığınızda 1.5 saniye sonra ekranda gözükür 15 ping ile yaparsanız 0.75 saniyede gözükür gibi. Sayıları farazi verdim. 200 FPS ama 75ms oynarsanız oyundan zevk alamazsınız. Takılarak gider.

Ping işte. 100 pinginiz varsa bir hareket yaptığınızda 1.5 saniye sonra ekranda gözükür 15 ping ile yaparsanız 0.75 saniyede gözükür gibi. Sayıları farazi verdim.
Ben DLSS FG açtığımda çok minimal bir düzeyde bu sorunla karşılaşıyorum. Ayrıca AMD'nin FG teknolojisinden söz edersek bu sorunu ciddi anlamda hissediyorum.

Ben DLSS fg açtığımda çok minimal bir düzeyde bu sorunla karşılaşıyorum. Ayrıca AMD'nin fg teknolojisinden söz edersek bu sorunu ciddi anlamda hissediyorum.

Birisi donanım tabanlı diğeri açık kaynak teknoloji o yüzden. Elinde olmayan donanımlarla 1050 Ti'ye hayat verdi adamlar. XeSS bile FSR'dan iyi şu an.

Ping internet kalitesiyle alakali degil miydi?

Ping internet kalitesiyle alakali degil miydi?

Ping ms(milisaniye) tarafından ölçülür. Oyun size ekranı verir siz hareket için bir tuşa basarsınız, ardından fareye ve sonra da bunları işleyip oyuna gönderir. Frame gen sahte kareler yaptığı için bu süreyi uzatmış olur. Bu yüzden akıcılık azalır bunun için NVIDIA Reflex açıyoruz pingi düşürüyor.

İnternet gerektiren oyunlarda internet, bilgisayar ve sonra da sunuculara gider. İnternetiniz kötüyse gecikme yine artar bu sefer çekilmez hale gelir. NVIDIA frame gen için bu yüzden çevrimdışı oyunlarda açılması öneriliyor.

MS milisaniyenin kisaltilmis hali yani tek basina bir anlam ifade etmiyor. Frame time vardir mesela Input lag vardir. Bunlarin cogu milisaniye duzeylerinde olur. Cyberpunk'da FSR'in frame generation ozelligini aktif ettigimde bende frame time artmiyor azaliyor cunku Frame Time dogrudan ekranda gosterilen karelerin arasindaki uzakligi gosterir zaman acisindan. Framge generationun hangi gecikmeyi uzattigini bana anlatan olursa sevinicem gercekten.

Framegen kapali 8.3ms

Framegen acik 4.5ms

Tamam işte adamlar güncelliyor. Daha yeni fmf güncellemesi geldi 30ms yerine 10 ms e kadar düştü. Sizde Max 21 görmüş mesela. Teknoloji geliştikçe azalacak.

Burada AMD CEO'su gibi açıklama mı yapmam gerekiyor? anlattım zaten son kez diyeyim fareye basıyorsun gecikme oluyor, sahte kare koyuyor gecikme oluyor ve bunu oyuna aktarıyor sonra da size gösteriyor. 200 FPS bile alsanız bu değer yüksekse akıcı olmaz. Bunun için AMD ilk başta dediğim güncellemeyi getirdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…