Frame Generation Aldatması

Yok ben sadece ilk mesaji sana atmistim. Daha sonra attigim mesaji burada sizlanan arkadaslara yazdim arka arkaya mesaj attigim icin tek mesaj olarak gorunuyor.

Gecikme dedigin şey frametime olmasin?

Yok hocam frametime değil. NVIDIA'nın Overlayı'nda yer alan ortalama PC gecikme değerinden bahsediyorum.

Yok dostum kare oluşturma süresinden bahsetmiyorum. NVIDIA'nın ölçtüğü mouse, monitör, işlemci, ekran kartı gibi tüm bileşenlerin yarattığı gecikmeden bahsediyorum.

SS'lerle anlatayım. 93 FPS 29 ms gecikme ile akıcı oynanırken. 135 FPS 41 ms ile 93 FPS kadar akıcı gelmiyor.

Dosya Ekleri

• IMG_20240904_214221.webp
    245,2 KB · Görüntüleme: 83
  • IMG_20240904_214256.webp
    190,2 KB · Görüntüleme: 86
Son düzenleyen: Moderatör:
Anladim evet, Frame generation bir miktar gecikme yaratiyor. Biraz da implementasyonla alakali muhtemelen ortalamalar oyundan oyuna degiskenlik gosterebilir. Bir yandan da gecikmenin hicbir oneminin olmadigi oyunlar var onlarda kullanirsin frame generationu.

Evet öyle yapıyorum dostum zaten. Teknolojinin boş gereksiz olduğunu söylemiyorum sadece haddinden fazla abartıldığını ve reklamlarla beraber bir balon yaratıldığını söylemek istedim.

Evet öyle yapıyorum dostum zaten. Teknolojinin boş gereksiz olduğunu söylemiyorum sadece haddinden fazla abartıldığını ve reklamlarla beraber bir balon yaratıldığını söylemek istedim.

Insanlar hala 30 FPS oyun oynuyor PlayStation'da, 1 saniye input lag ile takmazlar boyle seyleri.

Insanlar hala 30 FPS oyun oynuyor PlayStation'da, 1 saniye input lag ile takmazlar boyle seyleri.
Evet zayıf sistemler ve düşük input laglı oynamaya alışkın insanlar için sorun değil ama gecikmesiz akıcı bir oyun deneyimine alışmış bir insan da kolay kolay adapte olamaz. Maalesef ben de onlardan biriyim.

Bana kalırsa RTX teknolojisi de ilk çıktığında böyleydi ama yavaş yavaş sürekli aranan bir özellik olacak gibi görünüyor zira 20 yaşında oyunlara geliyor bu özellik. Emin olun ki fg teknolojisi de böyle olacak zira saf güç olarak kartlar ne kadar artsa da artmasa da belli bir yıldan sonra 4080 gibi güçlü kartlar bile fg açmadan RTX kartlara sahip olmanıza rağmen DLSS ve fg olmadan RTX açamayacak hale gelecek gibi görünüyor.

Ray Tracing'in anlamsız olmasının sebebi oyunların uğraşmaması. Belli başlı oyunlar dışında hiçbir oyunda RT görüntüyü adam akıllı değiştirmiyor, çünkü yapımcılar uğraşmıyor. Eğer bütün oyunlar adam gibi optimize edilseydi RT müthiş bir teknoloji olurdu.

Frame Generation'ın ben lag kısmından çok görüntü bozulmalarından rahatsızım. Dying Light 2 oynarken o kadar çok görüntü bozuldu ki, en sonunda zaten 80-90 FPS oynayabildiğim için FG'yi kapadım. Birinci şahıs kameralı oyunlarda görüntü bayağı bozuluyor, belki bu da yapımcıyla ilgilidir. Çünkü RT'de aşırı etki etmemişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…