Detaylar
Kim cevapladı?Alawar
Yetkin
- Makaleler
- 1
Muhalif brainrot.Aşırı saçma yorum açıkçası. Burada sözde medeni denilen yerde iğrenç bir olay yaşanıyor ve burada suçlu sırf Müslüman olsuğu için o kadın mı? İğrençleşmeyin lütfen...
Doğru olanı yapmışlar.
Ozzytaste
Üstün
Türkiye nasıl yeri geldiğinde %99 oluyorsa, ordada adam diyor ki bizdede böyle böyle. Orası Fransa sen uyacaksın, nasıl ki bizede yabancı biri geldiğinde bize uymasını bekliyorsak.İslamı Afganistan üzerinden bakan bir adam ile ben tartışmam, açık ve net. Kuranda yazmayan şeyleri sanki yazıyormuş gibi kural koyuyorlar ve aslında bunun İslama uygun olmadığını çok daha iyi biliyorsunuz ama sırf İslamofobin var diye buraya bunu atıyorsunuz.
Ek bilgin olsun :
Kuran’da inanmayanların zorla kapanması gerektiğine dair bir ifade bulunmamaktadır. İslam, kişisel inancın zorlanamayacağını vurgular. Kuran’da bu konudaki en belirgin ayetlerden biri, Bakara Suresi 256. ayettir:
“Dinde zorlama yoktur. Artık doğruluk sapıklıktan iyice ayrılmıştır. Artık kim Tağut’u tanımayıp Allah’a inanırsa, kopmak bilmeyen sağlam bir kulpa yapışmıştır. Allah, işitir ve bilir.” (Bakara, 2:256)
Bu ayet, dini inancın zorla dayatılamayacağını ve kişinin kendi iradesiyle seçmesi gerektiğini ifade eder. İslam’ın temel prensiplerinden biri, kişinin dini inançlarını özgürce seçebilmesidir. Ayrıca, Hud Suresi 28. ayette de benzer bir vurgu yapılmaktadır:
“Şüphe yok ki, ben bana açıkça bildirilenden başkasına uymam. Doğrusu ben, sizi Allah’a tebliğ ettim; lakin siz cahil bir topluluksunuz.” (Hud, 11:28)
Bu ayetler, İslam’ın zorlama yerine tebliğ ve ikna yolu ile yayılması gerektiğini vurgular. Dolayısıyla, İslam’da zorla kapanmayı emreden bir hüküm yoktur.
Sen sırf kendini haklı sanma diye ben ayet paylaşmaktan çekinmeyeceğim, ban yeme riskim olsa bile. Çünkü ben ban yesem bile en azından inancımı savunmuş olurum. Tabi sırf inancımı savundum diye arkasını doldurmama rağmen modlar banlar ise helal olsun, ne diyeyim ki.
Abi, iddia yazdım başlığa zaten.
Ne alaka? Kim örtülü veya örtüsüz olduğu için katılamamış? Bunu dengede tutmak isterlersede haklı sayılır. Türkiye'de olsa hemen eleştir ama Avrupa ise kural.
Great Eagle
Yetkin
Aynen kanka laiğiz ya yersen
- Makaleler
- 2
Fransa doğru yapmış; işte neye tepki gösteriyorsunuz? Müslüman dinine göre kuralları uymuş, almamış.
Medeniyet görün medeniyet.
- Makaleler
- 1
Fransa doğru yapmış; işte neye tepki gösteriyorsunuz? Müslüman dinine göre kuralları uymuş, almamış.
Müslüman insanların karşısına çıkamazmıymış? Ne kuralı?