• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Fransa’yı seviyor musunuz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 80
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 81
  • Görüntüleme Görüntüleme 3B

Fransa’yı seviyor musunuz?

• Evet

Oy: 9 10,6%
  • Hayır

Oy: 55 64,7%
  • Tarafsız

Oy: 21 24,7%

• Oy verenlerin toplamı
    85
NATO gereksiniminden %0,06 daha düşük. Neticede ufak bir rakam olsa da NATO'nun gereksinimini karşılayamıyor.
Fransa’nın %2’si ile diğer ülkelerin %2’si bir değil. Miktar olarak karşılayan ülkelerin çoğundan çok daha fazla ediyor. Son zamanlarda Ukrayna’ya yaptığı yardımlarla da bayağı harcama yaptı. Avrupa’da ordu için en çok çabalayan ülkelerden.
Değil çünkü ileride sömürdüğün devletlerden kökten dinci ve muhafazakar insanlar göç ediyor, kaçak giriyor ve dolayısıyla ülkedeki laiklik tehlikeye giriyor.
Bunları mümkün olduğunca almamaya çalışıyorlar ama politikaları sürekli değişiyor. Sağcılara olan destek arttı. Kimse ülkesinde eğitimsiz göçmen istemiyor.
Tayvan gayet de insancıl ve liberal bir ülkedir, Demokrat Çin'i Komünist Çin ile bir tutmayın.
Zaten öyle, buna itiraz eden yok. Örnek alınabilecek harika bir komşusu olmasına rağmen yakalayamamış. Ufak sorunları düzeltmek yıllar alıyor.
Ha, şimdi de Amerika'da akmıyor merak etme.
Uzay için gerekli teknolojiler, savaş için gerekli jetler gibi çoğu şey Amerika’da gerçekleşiyor. Her şeyi tek başına tabii ki yapamaz ama günlük teknolojinin çoğu oradan geliyor.
Olumlu tarafları yok demiyorum. 1 tane olumlu şey varsa 5 tane de olumsuz şey var.
Getirdiği olumlu şey de imparatorlukları yıktı.
Kendi anayasasına sahip hür bir ülke olan Norveç'i esir alan İsveç mi güzel, aydınlık ülke?
Yıllardır tek bir savaşa bile karışmadı ve NATO’ya bile Rusya yüzünden girdi. Günümüzde örnek alınması gereken nadir ülkelerden.
Kendi komşusunun anasını belleyen adamları sırf İskandinav diye mükemmel biliyorsun ama dünyadaki İskandinav algısına uyan temiz, barışcıl, kültürlü ülke olabilen bir Norveç var, daha da yok.
Zamanında İskandinav ülkeleri kendi aralarında çok savaştı, bunu bilmeyen yok. Çağımızda böyle bir durum artık yok.

İfadeler: 150
Mutfağı iyi güzel fakat şefleri çok şerefsiz.
Kurbağa bacağı ve salyangoz gibi ilginç yiyecekleri var. Daha çok tatlı mutfağını seviyorum. Crème brûlée, profiterole ve éclair gibi tatlıları çok iyi.

Burada Fransa devletini eleştirenler, çoğu devleti masum mu sanıyor hiçbir devlet masum değildir, hiçbir devlet suçsuz değildir, sömürge diye eleştiriyorsunuz kötü diyorsunuz iddia ediyorum burada bilet verseler %99 koşarak gider Fransa sömürge yapmadı demiyorum ama, birileri köle olacak ki birileri zengin olsun bu gerçeği görmediyseniz veya görmemek istiyorsanız size kalmış.

4 günlük mü ne, Ankara'da bir TÜGVA-AB etkinliğine katıldım. Gruplara ayrıldık ve her grup bir ülke oldu kura seçimiyle.

Sonra insan hakları üzerine bir münazara yapıldı, sanki meclis misali.

Bizim gruba Fransa çıkınca herkes bize baktı, "boşuna uğraşmayın, kaybettiniz yani" der gibi.

Umarım açıklayıcı olmuştur.

Avrupa'nın en tehlikeli ülkelerinden biri, sadece tehlike olarak değil, gidip görüp biri olarak söylüyorum insanları da aşırı kaba, ailemle 2 yıl önce 4 Avrupa ülkesi gezmiştik aralarından Fransa/Paris vardı, Adana bile daha yaşanılabilir yemin ederim ya.

Mutfağı iyi güzel fakat şefleri çok şerefsiz.
Neden hocam? Olay filan mı oldu şeflerle ilgili merak ettim.

Paris’te asansörün yanında tuvalet varken asansöre tuvaletini yapanı bile gördüm. İşin ilginç yanı da tuvaletin ücretsiz oluşu. Muhtemelen mülteciydi.
Hocam onlar Fransalı değildir büyük ihtimal, bende canlı görmüştüm bırak Fransa'yı hiç Avrupalıya benzemiyordu, bence Fransa'nın en büyük sorunu aynı Türkiye gibi aşırı mülteci.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…