Fransa’yı seviyor musunuz?

• Evet

Oy: 9 10,6%
  • Hayır

Oy: 55 64,7%
  • Tarafsız

Oy: 21 24,7%

• Oy verenlerin toplamı
    85
Avrupa'nın en tehlikeli ülkelerinden biri, sadece tehlike olarak değil, gidip görüp biri olarak söylüyorum insanları da aşırı kaba, ailemle 2 yıl önce 4 Avrupa ülkesi gezmiştik aralarından Fransa/Paris vardı, Adana bile daha yaşanılabilir yemin ederim ya.

Neden hocam? Olay filan mı oldu şeflerle ilgili merak ettim.

Şefleri egoist, yabancı insanları sevmiyorlar ve kendi mutfaklarından başka mutfak çeşitlerini sevmiyorlar. Mobingin ve az maaşın haddi hesabı yok.

Sözü edilen ülke halen Afrika'yı maddi olarak sömürmekte coğrafi konumu sayesinde ayakta kalan yoksa asırlar önce yok olmuş bir devletti Fransa.

Ulke kotu. Zaten pislik icinde. Tarihine de bakarsaniz surekli zulum gorursunuz. Kollari kesilen Kongolu cocuklar gorursunuz. Kongoyu koyden tarla alir gibi ozel mulkiyet olarak alip icindekilerin kolunu bacagini kestiren bir baskan gorursunuz. Fransiz Ihtilali adi altinda hem halki hem de yoneticileri kesip bicen bir grup terorist gorursunuz. Sevilecek bir yani olmayan ulke.

Insanlari eger Rus klasiklerinde anlatildigi gibiyse insanini da sevmem pek. Burunlari havada tiplerdir ancak aralarinda alcakgonullu ve yuksek bilgili insanlar vardir. Onlar iyidir. Dedigim gibi bunlar Rus klasiklerinden gordugum kadari. Fransiz edebiyati guzeldir ama. Yukarida sevilecek yani yok dedim ama Fransiz edebiyati onemli ve kaliteli eserlere sahiptir. Severek okurum.

Sadece beyaz insan haklari. Yok yok, hatta sadece Avrupali beyaz insan haklari. Mmm veyaa sadece Fransiz olan yani gercekten Fransiz olan ve tabii ki beyaz olan insanlarin haklari. Aynen boylesi daha dogru oldu.

Fransayı neden seveyim? Benim ülkem değil. Tarihte yaptıklarını hesaba katarsak hiç sevilesi yanı yok. Bizimle zamanında müttefik olduğu için bu konuda artı alabilir. Ama bizle de savaştı. Fransanın tek sevdiğim şeyi sinemasıdır. Bunun dışında Dünyada ki ilk sosyalist devlet denemesi Paris Komünü ile olduğundan ekstra saygı duyarım. Fransız devrimi diye kralı indirip işin sonunda Napolyon gibi bir bir adamı imparator ilan etmeleri devrimlerinin anlamsız olduğunun kanıtıdır. Tarihte yenilgileri de çok. Sırf Charles de Gaullenin hatrına tarafsız dedim.