Fransa’yı seviyor musunuz?

• Evet

Oy: 9 10,6%
  • Hayır

Oy: 55 64,7%
  • Tarafsız

Oy: 21 24,7%

• Oy verenlerin toplamı
    85
Müslümanları neden insan yerine koymuyor pislik Fransa? Ayrıca sömürgeci Fransa.
Fransa’da Müslüman insan dolu. Önüne gelen Marsilya’ya gidiyor. “Parlez-vous français ?” diye gezmeye başladı yerliler.

Sömürgecilikte İngiltere’nin eline su dökülmez. Sadece 22 ülkeye saldırmamışlar.

Arada Robespierre gibi adamlar çıkarıyorlar, komün kuruyorlar vs. derken insan hayret ediyor elbette. O ruhu yaşatmak da istiyor içten içe.

Ama bir ülkeden nefret etmek ya da ülkeye sevgi beslemek en nihayetinde çocuksu geliyor. Açıkçası, şahsen, hiçbir şey hissetmiyorum. Ülke tarihi hakkında doğruları, yanlışları söyleriz; yolumuza bakarız. Fazlası garip.

Verdiğin cevap sorumu yanıtlamıyor. :D
Vatandaş olduklarında aynı haklara sahip oluyorlar. Kaçak olarak ülkeye giren Müslümanlara tabii ki iyi gözle bakılmaz. En ünlü sanatçılar bile Müslüman, Fransa’da. Mesela GIMS ama vatandaşlığı yok.
Hayır, sevmiyorum. İnsanlar aşırı derecede fazla hak arıyorlar, sürekli protesto yapıyorlar ve bu da insanların huzurunu bozuyor ve zenci insan çok.
Hak aramaları güzel bir şey ama bazen huzuru bozabiliyor. İnsanların ten renginin bir önemi yok.
Nedense konu İslam olunca soykırım olmuyor, hak ettiğini buldu oluyor.
Geçmişten dersini çoktan aldı. Koloniler de artık serbest. Bordeaux’da bir müzeye giderseniz bunun hakkında birkaç belge ve eser bulabilirsiniz.

Cidden göçmen çok. Paris’e mi geldim, Afrika’ya mı geldim anlamamıştım bir ara. Merkez bölgelerde o kadar çok yok fakat bu sefer de turistler var.

Vatandaş olduklarında aynı haklara sahip oluyorlar. Kaçak olarak ülkeye giren Müslümanlara tabii ki iyi gözle bakılmaz. En ünlü sanatçılar bile Müslüman, Fransa’da. Mesela GIMS ama vatandaşlığı yok.
Yok zorla kendi görüşlerini dayatmaya çalışan özgürlük düşmanı Fransa var karşımızda.

Ayrıca Paris hiç güzel bir yer değil. Gezi için gitmezdim.

Demek öyle. O yüzden mi Erdoğan Afrika ülkelerini ziyaret edince köpek gibi kuduruyor Macron?

Bordeaux’da bir müzeye giderseniz bunun hakkında birkaç belge ve eser bulabilirsiniz.
Zaten günümüzde kimsenin "ben X ülkesini sömürüyorum" demesini bekleyemeyiz. Herkes en insancıl olmaya (insancılmış gibi gözükmeye) çalışır.

Arada Robespierre gibi adamlar çıkarıyorlar, komün kuruyorlar vs. derken insan hayret ediyor elbette. O ruhu yaşatmak da istiyor içten içe.

Ama bir ülkeden nefret etmek ya da ülkeye sevgi beslemek en nihayetinde çocuksu geliyor. Açıkçası, şahsen, hiçbir şey hissetmiyorum. Ülke tarihi hakkında doğruları, yanlışları söyleriz; yolumuza bakarız. Fazlası garip.
Sevgili sever gibi sevmek değil de yaptıklarını takdir etmek açısından sevmek. Doğal güzellikleri, halkı, yemekleri harika mesela. Bu kadar modern fikrin çoğunun o taraflardan çıkması cidden şaşırtıcı. Tabii ki kötü yanlar da çok.
Yok, zorla kendi görüşlerini dayatmaya çalışan özgürlük düşmanı Fransa var karşımızda.
Fransa’ya olan saygım arttı. İnsanların güvenliğini düşünmüşler. Giyilmesi, kadın haklarını ihlal ediyor ve insanları tehlikeye atıyor. Bir sorun görmüyorum.