Detaylar
Kim cevapladı?Fransa'daki Müslüman nüfusun hal hareket ve tavırlarını incelersen görürsün neden sevmiyorlar. Kimse kimseye durduk yere düşman olmuyor.Müslümanları neden insan yerine koymuyor pislik Fransa? Ayrıca sömürgeci Fransa.
Atamızın İzinden
Deneyimli
Fransayı sevmiyorum.Mbappé ve Henry'nin ülkesi.
Şaka maka Macron falan biliyom o kadar.
Glade
Üstün
- Makaleler
- 3
Ben de.
Aralarından bir tek dili konusunda haklısın çünkü edebi eserler var ama yaptıklarına bakıyorum sömürgecilik, tarihine bakıyorum hem 1. Dünya hem 2. Dünya savaşlarında beleşçiliğe konmuş. Öyle bi' beleşçilik ki Almerikanlar, İngilizler temizledikleri şehire bile girmek için Fransızları bekliyordu; gururları incinmesin diye ve hatta "Fransız kalmak" deyimi buradan geliyor muhtemelen.Tarihiyle, diliyle, yaptıklarıyla gerçekten harika bir ülke:
Ancak gezmeyi severim, güzel yapıtlar var ve ayrıca başta dediğim gibi edebiyatta çok iyiler. Özellikle, Alexandre Dumas müthiş bir yazardır.
Sonuç olarak, Fransa ve Fransızların tarihi karaktersizliklerle dolu. Kendilerini kurtaranlara bile ihanet edip durmuştur: Mesela kendisini 2. Dünya savaşında kurtaran İngiltere'nin Avrupa Birliğine girmesini geciktirdi. Bireysel eserler dışında sevilecek bir tarafı yok.
Edit: NATO ve Avrupa Birliği yazmışsın ama bunlar başarı değil. İsveç'in deniz rezervi, AB'ye girdikten sonra azaldı. AB, her şeyden önce kaynakları verimsiz kullanan bir birlik. İzlanda ve Norveç bu yüzden girmiyor.
Laiklik ve İnsan Haklarına gelirsek, aynı şeyler Türkiye'de de var fakat uyuluyor mu?
Son düzenleme:
- Makaleler
- 1
Ekonomik olarak daha kötü olan ülkelere destekte bulunmaları ve kurallara uymaları için zorlanmaları gibi tarafları var ama Avrupa’da yıllardır savaş çıkmasını engelleyip her ülkenin tek ülke gibi işlemesine sebep oldu. İnsanlar iş aramak için bile başka yere rahatça gidebiliyor. Tabii ki yükü genellikle Fransa ve Almanya gibi ülkeler üstleniyor. Barış için ufak bir bedel sayılabilir ama ileride pek sorun olacağını sanmıyorum.NATO ve Avrupa Birliği yazmışsın ama bunlar başarı değil. İsveç'in deniz rezervi, AB'ye girdikten sonra azaldı. AB, her şeyden önce kaynakları verimsiz kullanan bir birlik. İzlanda ve Norveç bu yüzden girmiyor.
Fransa, laikliğe oldukça uyuyor bence. Devleti temsil eden hiçbir yerde din ile alakalı sembole izin vermiyorlar ve dini de yönetime karıştırmıyorlar. JO 2024 için diğer milletler dini semboller giyebilecekken Fransız bayrağı taşıyanlar bunu yapamayacak. Okulda ve devlet kurumlarında da aynı şekilde. Herhangi bir açıklama yaparken dinden bahsedilmiyor ama daha dün 15 Temmuz konuşmasında burada dinden bahsediliyordu. İnsan hakları konusunda çok ilerideler fakat geliştirmeye hâlâ imkanları var. Çocuk aldırma hakkını bile anayasaya eklediler.Laiklik ve İnsan Haklarına gelirsek, aynı şeyler Türkiye'de de var fakat uyuluyor mu?
Tarihi açısından 1789 gibi olaylardan bahsediyordum. İngiltere ile birlikte sömürülmedik yer bırakmamaları pek hoş değildi tabii ama en azından Kanada ve Amerika gibi ülkelerin kurulmasına benzer iyi yanları da oldu. Amerika her ne kadar bağımsızlık için kendi savaşsa ve Fransa destek verse de günümüze gelmemizin en önemli olaylarından birisiydi.Sonuç olarak, Fransa ve Fransızların tarihi karaktersizliklerle dolu.
Son düzenleme:
Alifer
Uzman
Ne demek?
Yeni konular
-
Güneşten dolayı yaşanan brozlaşma için güneş kremi dışında ne yapılabilir?
- seeraddar
-
-
-
-
-
-
Elektronik Roborock robot süpürgelerde 1.000 TL indirim!
- Fırsat Ekibi