Makaleler
6
Huawei, yeni AirPods 3 Pro'ya rakip kulaklığı olan FreeBuds 5 Pro'yu tanıttı.

indir-1.webp

Teknik özellikleri ise, çift ünite - çift kanal aktif gürültü engelleme sistemi kullanan ilk kulaklık özelliğini taşıyor. İki akustik birim, ters ses dalgaları üretiyor ve ortam gürültüsünü fazlaca azaltıyor. Bass tarafında 10 Hz'e kadar inebilen Ultra-lineer çift manyetik devreli bir yapı kullanılıyor. İnce mikro-planar tiz sürücüsü 48 KHz'e kadar çıkıyor.

indir-2.webp

Cihazda bulunan nearlink Audio ise, kısa mesafe kablosuz ses aktarımını kullanıyor. Kulaklıkta Kirin A3 işlemcisi kullanılmış. İki bantlı anten ile metro, tren veya havaalanı gibi sinyal yoğun ortamlarda bile bağlantı kararlılığını koruyor. Kulaktıkda l2hc5.0 Codec'i kullanılırken,96kHz/24-bit seviyesinde 4.6 Mbps kayıpsız ses aktarımı sunuyor.

Kulaklık, tek şarjla ANC açıkken 6 saat, kapalıyken 9 saate kadar kullanım süresi sunduğu iddia ediliyor. Kutusuyla beraber süre 33 saate kadar çıktığı belirtilmiş.
Ayrıca IP67 sertifikasıyla suya ve toza karşı dayanıklılık da sunuluyor.

kaynak:

S24 FE ile Galaxy Buds2 Pro kullanıyorum. Bu kulaklık maksimum performans için ekosistem uyumluluğu istiyor mu acaba? Buds2 Pro'dan iyi mi bu kulaklık?

Evet. Bir önceki serisi bırak Buds 2 Pro'yı, Buds 3 Pro'dan bile daha iyi.
Ama o konuyu bilmiyorum. @Simon biliyordur belki.
Buds3 Pro kronik sorunluydu. Aldım, ucundaki plastiğin yırtılmasına göz yumdum ancak hiçbir şekilde kulağıma oturmamıştı o kulaklıklar. Nothing Ear (a) da oturmuyordu. Oturmadığı için düzgün gürültü engelleme olmuyordu. O yüzden Galaxy Buds kullandığım için o tasarıma güvenerek Buds2 Pro'ya geçiş yapmıştım. Bu tür tasarımdaki kulaklıklar biraz ürkütüyor ya kulağıma olmazsa diye. Buds3 Pro kronik sorunlu olmasaydı belki iade edemeyecektim.

Buds3 Pro kronik sorunluydu. Aldım, ucundaki plastiğin yırtılmasına göz yumdum ancak hiçbir şekilde kulağıma oturmamıştı o kulaklıklar. Nothing ear (a) da oturmuyordu. Oturmadığı için düzgün gürültü engelleme olmuyordu. O yüzden Galaxy Buds kullandığım için o tasarıma güvenerek Buds 2 Pro'ya geçiş yapmıştım. Bu tür tasarımdaki kulaklıklar biraz ürkütüyor ya kulağıma olmazsa diye. Buds3 Pro kronik sorunlu olmasaydı belki iade edemeyecektim.

Tasarımı böyle. Küçük ve kısa bir model gibi.

FreeBuds-Pro-5.webp