Makaleler
5
Arkadaşlar selamlar,

Mouse pad'ime süt döküldü. Bol su ile önce ıslattım, sonra bulaşık deterjanı ile elimle ovalayıp tekrar duruladım. Sonrasında bu işlemi bir kez daha gerçekleştirdim. Sizce şu an ne yapmalıyım?

Balkona koyun hocam kurusun. Süt kokusu sıkıntı bir kokudur zor çıkar. Geriye kurutup gözlemlemek kalıyor.
Çok az döküldü, 50 ml kadar. Hemen yıkamaya geçtim, 5 dakika olmuştur en fazla. Umarım mouse pad dokusunu, özelliğini kaybetmez. Süt yarım yağlı süttü, ek olarak belirteyim. :D

Çok az döküldü, 50 ml kadar. Hemen yıkamaya geçtim, 5 dakika olmuştur en fazla. Umarım mouse pad dokusunu, özelliğini kaybetmez. Süt yarım yağlı süttü, ek olarak belirteyim. :D
Umarım. Ml ne kadar olursa olsun süt kokusu çok kalıcıdır ve zor çıkar. Dediğim gibi kurutup test etmek lazım. Kuruyunca yazmayı unutmayın.

Karbonatlı su ya da sirkeli su bu tur kokulari gidermede cok etkili.
Mouse pad'e zarar verir mi peki?

Bulaşık yerine çamaşır detarjanı kullanmalısın bir dahakine çünkü mouse pad de bir kumaş. Hafif toz deterjanı döküp süngerle iyice temizleyip durula bir dahakine. Bulaşık deterjanı zarar verebilir.
Dokusundaki pütür gitmemişti. Bolca duruladım. Ne gibi zarar verebilir sizce?

Seyreltilmis olarak kullaniginizda sorun olmaz. Bir bardak suda bir yemek kasigi kadar. Temizlik bittikten sonra bol su ile durulayin. Miktari cok tutar ve su ile temizlemeden uzun sure bekletirseniz ipekli kumaslarin rengini solduruyor. Bunun disinda bir zarari yok bildigim kadari ile kumaslara. Koltuklarin hata bazen kuru temizlemeye goturecek kadar vaktim olmadiginda takim elbisenin temizligini bile yapiyorum boyle.