409

Üstün
Makaleler
3
FSP Hyper 650W 80+ (H3-650) ürününden tuhaf tuhaf sesler geliyor. Ya iade edip Enermax alacağız ya da aynı ürünün birebir aynısını yine isteyeceğiz. Sizce hangisini yapmak daha mantıklı? İnternette FSP'nin bu modeli için “dandik koruması var” ve “patlıyor” gibi yorumlar görünce şaşırdım. Frisby mi arkadaş bu?

FSP Hyper 650W 80+ (H3-650) ürününden tuhaf tuhaf sesler geliyor. Ya iade edip Enermax alacağız ya da aynı ürünün birebir aynısını yine isteyeceğiz. Sizce hangisini yapmak daha mantıklı? İnternette FSP'nin bu modeli için “dandik koruması var” ve “patlıyor” gibi yorumlar görünce şaşırdım. Frisby mi arkadaş bu?
Hocam kulaktan dolma saçma sapan bilgilerle herkes laf yapıyor.PSU kötü bir PSU değil.Ses derken nasıl bir ses geliyor?

Hocam kulaktan dolma saçma sapan bilgilerle herkes laf yapıyor.PSU kötü bir PSU değil.Ses derken nasıl bir ses geliyor?
Bilgisayar kapalıyken fısıltı gibi ıslık tarzında bir hava sesi geliyor. Açıkken ise herhangi bir oyuna girince, pervane benzeri bir çıtırtı sesi duyuluyor. Kabloyu ve evi değiştirdik. Bu ses benim PSU'dan gelmiyor, arkadaşımın bilgisayarından geliyor. Hatta daha kalitesiz bir PSU bağladığımızda (marka vermeyeceğim, siz anladınız), o zaman hiçbir ses çıkmıyor. Örnek video bulursam ekleyeceğim. Şuan bodrum katta olduğumuzdan dolayı video ekleyemiyorum. Buraya bile zor giriyoruz.

FSP Hyper 650W 80+ (H3-650) ürününden tuhaf tuhaf sesler geliyor. Ya iade edip enermax alacağız ya da aynı ürünün birebir aynısını yine isteyeceğiz. Sizce hangisini yapmak daha mantıklı? İnternette FSP'nin bu modeli için “dandik koruması var” ve “patlıyor” gibi yorumlar görünce şaşırdım. Frisby mi arkadaş bu?

FSP Hyper giris seviye bir ürün, iyi yorum beklememek lazim. Bütçe sorunu yoksa degis. Tabii patlama biraz abarti, isimsiz gizli bomba kilikli psulardan degil.

Bilgisayar kapalıyken fısıltı gibi ıslık tarzında bir hava sesi geliyor. Açıkken ise herhangi bir oyuna girince, pervane benzeri bir çıtırtı sesi duyuluyor. Kabloyu ve evi değiştirdik. Bu ses benim PSU'dan gelmiyor, arkadaşımın bilgisayarından geliyor. Hatta daha kalitesiz bir PSU bağladığımızda (marka vermeyeceğim, siz anladınız), o zaman hiçbir ses çıkmıyor. Örnek video bulursam ekleyeceğim. Şu an bodrum katta olduğumuzdan dolayı video ekleyemiyorum. Buraya bile zor giriyoruz.

Duyduğunuz ses büyük ihtimalle 'coil whine' olarak adlandırılır; PSU'ya herhangi bir zararı yoktur. Boştayken çıkan seste aynı şekilde bir zararı yok tabii sesi atmadan bu sadece bir tahmin.

Eğer bu şekilde bir ses geliyorsa coil whine dır ve herhangi bir zararı yok kulak tırmalamasından başka. Benim psumdada coild whine bulunuyor.

Geri iade hakkın varsa yapabilirsin. FSP iyi markadır ama sana problemli bir ürünü gelmiş olabilir şansına. Modelde kronik bir sorun olacağını sanmıyorum ama imkanın varsa garanti olması açısından gerekiyorsa üstüne biraz para verip farklı bir FSP modelini al yada farklı bir marka güç kaynağı alabilirsin.

Duyduğunuz ses büyük ihtimalle 'coil whine' olarak adlandırılır; PSU'ya herhangi bir zararı yoktur. Boştayken çıkan seste aynı şekilde bir zararı yok tabii sesi atmadan bu sadece bir tahmin.

Eğer bu şekilde bir ses geliyorsa coil whine dır ve herhangi bir zararı yok kulak tırmalamasından başka. Benim psumdada coild whine bulunuyor.

Hocam kapalı iken bile geliyor. Açık iken de pervane sesi geliyor. Yakın zamanda açılmış bir konu varsa video ekleyeceğim.

Pervanenin dönmesini sağlayan içinde küçük bir motor var. Motor da mıknatıs ve tel sargılardan oluşuyor. Muhtemelen sesi o tel sargılar yapıyor. Pervaneyi değiştirseler düzelir muhakkak.

Garantisi varsa iade edebilirsin. Eğer modelde kronik sorun varsa, aynı problemi yaşamamak açısından bir üst model FSP güç kaynağı iste yada Enermax'ı alabilirsin.

Pervanenin dönmesini sağlayan içinde küçük bir motor var. Motor da mıknatıs ve tel sargılardan oluşuyor. Muhtemelen sesi o tel sargılar yapıyor. Pervaneyi değiştirseler düzelir muhakkak.

Garantisi varsa iade edebilirsin. Eğer modelde kronik sorun varsa, aynı problemi yaşamamak açısından bir üst model FSP güç kaynağı iste ya da Enermax'ı alabilirsin.

Ses buna çok benziyor hocam. Sadece bizde bir tık daha gürültülü ve daha sık geliyor. Yani durmadan aynı şeyi yapıyor. İade süremiz var. Enermax daha fazla korumaya sahip gözüküyor karşılaştırma yaptığım zaman. Ama emin olamadım.