ulivii

Uzman
Şimdi ekran kartını değiştirdim. PC'yi yeni açınca 1 dakika falan şöyle cızırtı sesi geliyor, sonra kayboluyor, ara sıra geliyor falan.
Mevcut ekran kartım RX 6700 XT - 550W FSP Hyper H3 PSU (tek kablodan 8+6 besliyorum.)
Değiştirmeden önce geliyor muydu bilmiyorum. Yakınına girince fark ediliyor ses. Sizce neden geliyor?

Kelepçeyi söküp bağladım.

WhatsApp Image 2025-11-28 at 20.29.56.webp

Şimdi ekran kartını değiştirdim. PC'yi yeni açınca 1 dakika falan şöyle cızırtı sesi geliyor, sonra kayboluyor, ara sıra geliyor falan.
Mevcut ekran kartım RX 6700 XT - 550W FSP Hyper H3 PSU (tek kablodan 8+6 besliyorum.)
Değiştirmeden önce geliyor muydu bilmiyorum. Yakınına girince fark ediliyor ses. Sizce neden geliyor?

Kelepçeyi söküp bağladım.

Eki Görüntüle 206072

Fandan geliyor olabilir. FSP hyper serisindeki fan oldukça kalitesiz. Veyahut Coil whine olması daha olası.

Aynı ses 1 yıldır bende var, FSP Hyper kullanıyorum. Sorun olacağını sanmıyorum, duyulmuyor uzaktan zaten.

Elektrik cızırtısı değil, benziyor sadece.

Oyuna girince bayağı bir duyulan fan cızırtısı geldi umarım fan cızırtısıdır baştakide diyorum ve geçiyorum.
Fakat internette beslemek için tek kablodan 2 çıkış gelirse kablo uzun vadede eriyormuş falan diye gördüm sıkıntı olur mu sizce?

Oyuna girince bayağı bir duyulan fan cızırtısı geldi umarım fan cızırtısıdır baştakide diyorum ve geçiyorum.
Fakat internette beslemek için tek kablodan 2 çıkış gelirse kablo uzun vadede eriyormuş falan diye gördüm sıkıntı olur mu sizce?

6700XT aman aman güç çeken birkart değil. Tek kablonun yeterli gelmesi lazım. Sistem ağır yük altındayken PCI-e kablosunun sıcaklığına bakabilirsin yetip yetmediğini anlamak için. Çok ısındıysa değiştirirsin.

Coil whine bu aralar çokça duyduğum bir sorun laptop adaptörlerindede mevcut. Kullanılmaya devam etmesi sorun teşkil eder mi?

Hayır, sorun coil whine ise herhangi bir zararı veyahut etkisi yok. Ses yapar yalnızca.