Şimdi ekran kartını değiştirdim. PC'yi yeni açınca 1 dakika falan şöyle cızırtı sesi geliyor, sonra kayboluyor, ara sıra geliyor falan.
Mevcut ekran kartım RX 6700 XT - 550W FSP Hyper H3 PSU (tek kablodan 8+6 besliyorum.)
Değiştirmeden önce geliyor muydu bilmiyorum. Yakınına girince fark ediliyor ses. Sizce neden geliyor?
Şimdi ekran kartını değiştirdim. PC'yi yeni açınca 1 dakika falan şöyle cızırtı sesi geliyor, sonra kayboluyor, ara sıra geliyor falan.
Mevcut ekran kartım RX 6700 XT - 550W FSP Hyper H3 PSU (tek kablodan 8+6 besliyorum.)
Değiştirmeden önce geliyor muydu bilmiyorum. Yakınına girince fark ediliyor ses. Sizce neden geliyor?
Oyuna girince bayağı bir duyulan fan cızırtısı geldi umarım fan cızırtısıdır baştakide diyorum ve geçiyorum.
Fakat internette beslemek için tek kablodan 2 çıkış gelirse kablo uzun vadede eriyormuş falan diye gördüm sıkıntı olur mu sizce?
Oyuna girince bayağı bir duyulan fan cızırtısı geldi umarım fan cızırtısıdır baştakide diyorum ve geçiyorum.
Fakat internette beslemek için tek kablodan 2 çıkış gelirse kablo uzun vadede eriyormuş falan diye gördüm sıkıntı olur mu sizce?
6700XT aman aman güç çeken birkart değil. Tek kablonun yeterli gelmesi lazım. Sistem ağır yük altındayken PCI-e kablosunun sıcaklığına bakabilirsin yetip yetmediğini anlamak için. Çok ısındıysa değiştirirsin.
Herkese selamlar,
Bugün, herkesin adını duyduğu ama nereden ve nasıl ortaya çıktığını pek bilmediği,
kulakların bir numaralı düşmanı coil whine hakkında konuşmak istedim.
Umarım anlatımım bu gizemli sesi biraz daha anlaşılır kılabilir.
Rehber ana bölümlerden oluşuyor:
-Coil whine nedir?- -Peki bu ses neden bu kadar ince ve rahatsız edici?-
-Bu ses neden oluşur?- -Anahtarlama frekansı- -PWM kontrolcü-
-Malzemelerin rezonans değerleri- -Manyetik akı kaçağı-...