Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ErdArjen

Üyecik
FSP UPS 1500VA modelini aldım. Arka tarafında 2 adet Avrupa prizi, 2 adet erkek güç kablosu var. Bu erkek güç kablolarına uygun kablo alıp monitörleri beslemek için kullanabilir miyim? Bir de kablo önerisinde bulunabilir misiniz?

Not: Görseldeki ürün değil ama giriş aynı giriş.

Dosya Ekleri

• 88557353516991.webp
    88557353516991.webp
    7,5 KB · Görüntüleme: 70
Ne kadar sure ile calistirmak istiyorsunuz.

Bu tur UPS'ler uzun sure kullanim degil bagli alet kapatilana ya da jeneratore baglanana kadar calismak uzere kurgulanir. Ornegin icinde iki tane 12V-7A aku olur. Bu da cevrim kayiplari ile birlikjte 150W kadar guc verebilecegi anlamina gelir. Tabii akuler Lİpo piller gibi gucun tamamini kullandirmazlar yoksa derin dejarja ugrayip bozulurlar. Siz maks 80-90W cekebileceginizi dusunun.

Ortalama bir monitoru en fazla 2 saat calistirir yani. Yeterse alin. Yoksa 12V ya da 24V LiFePO4 batarya alip inverter ile kullanmak daha mantikli olur. Bataryanin kapasitesini paranizin yettigi kadar yaparsiniz. Tabii sarj aleti de gerekecek.

Siz maks 80-90W cekebileceginizi dusunun.
Bu nasıl hesaptır bea, 900 watta kadar çekebilir. Çevrim kayıpları verebildiği anlık gücü değil süreyi etkiler.

içinde 12v 18Ah akü var, 216Wh kapasite demektir. En iyi ihtimalle yüzde 50 verimle çalışacak 100Wh verse iyidir.
Monitör 60w çekse 1 saat 40dk civarı dayanır.

Bilgisayarım için kullanacağım. Oyun projeleri geliştiriyorum. Projemi kaydedecek kadar sürmesi yeterli olacaktır. Kesintisiz güç kaynağının aynı olmadığını belirttim. Benim sahip olduğum modelde 2 adet avrupa prizi ve 2 adet görselde bulunan girişten var. Yazdıklarınızdan monitör dışında bağlamamalıyım sonucuna vardım.

Ne kadar sure ile calistirmak istiyorsunuz.

Bu tur UPS'ler uzun sure kullanim degil bagli alet kapatilana ya da jeneratore baglanana kadar calismak uzere kurgulanir. Ornegin icinde iki tane 12V-7A aku olur. Bu da cevrim kayiplari ile birlikjte 150W kadar guc verebilecegi anlamina gelir. Tabii akuler Lİpo piller gibi gucun tamamini kullandirmazlar yoksa derin dejarja ugrayip bozulurlar. Siz maks 80-90W cekebileceginizi dusunun.

Ortalama bir monitoru en fazla 2 saat calistirir yani. Yeterse alin. Yoksa 12V ya da 24V LiFePO4 batarya alip inverter ile kullanmak daha mantikli olur. Bataryanin kapasitesini paranizin yettigi kadar yaparsiniz. Tabii sarj aleti de gerekecek.
Ürünün sayfasında 900 watt olduğu yazıyor. Benim kullanım senaryomda 2 dk kadar yetecektir. Unity projemi kaydedip bilgisayarı kapatacağım. Bide bir anda elektrik kesintisi ile kapanacağına ben kapatayım bilgisayarın ömrüde kısa olmuş olmaz.