Krmm

Üstün
İki PSU arasında kaldım. Sizce hangisini tercih etmeliyim?

FSP Vita 1000 watt - B seviye bir PSU: https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-fsp-vita-gm-gen5-1-1000-w-fiyati,800478654.html

ASUS ROG - 1200 watt - A seviye bir PSU: https://www.akakce.com/power-supply...strix-1200p-gen5-1200-w-fiyati,924273394.html

ASUS olan hem 200 watt daha yüksek hem de kalite anlamında A seviye olduğu için onu almayı düşünüyordum. İkisi arasında çok bir fiyat farkı da yok. Sistemimde 9800X3D olacak. Ekran kartı olarak da şu an 4070 Ti var fakat yıl sonu 5080 Super'e geçiş yapacağım.

Hiç gerek yok bu kadar paralar vermeye, Enermax DFX 1200W al geç.
Hocam bu enermaxı baya kişi önerdi zaten fakat ben daha gözönünde bulunan bir markadan almak isterim. Enermaxı kötülemiyorum. İyidir belki hiçbir fikrim yok. Fakat ismini daha çok duyduğum güvenilir bir markadan alırsam içim rahat kullanırım. Takıntı hastalığı var bende biraz o yüzden. Fsp ile asus güç kaynağı konusunda iyi iş çıkartıyor bundan eminim. O yüzden bu ikisinden birini alırsam daha mutlu olurum.

Hocam bu Enermax'ı bayağı kişi önerdi zaten fakat ben daha göz önünde bulunan bir markadan almak isterim. Enermax'ı kötülemiyorum. İyidir belki hiçbir fikrim yok. Fakat ismini daha çok duyduğum güvenilir bir markadan alırsam içim rahat kullanırım. Takıntı hastalığı var bende biraz o yüzden. FSP ile ASUS güç kaynağı konusunda iyi iş çıkartıyor bundan eminim. O yüzden bu ikisinden birini alırsam daha mutlu olurum.
Hocam sırf marka takıntısı olduğu için de 2 katı fiyat farkı vermeye inanın ki hiç gerek yok, siz bilirsiniz.

Hocam bu enermaxı baya kişi önerdi zaten fakat ben daha gözönünde bulunan bir markadan almak isterim. Enermaxı kötülemiyorum. İyidir belki hiçbir fikrim yok. Fakat ismini daha çok duyduğum güvenilir bir markadan alırsam içim rahat kullanırım. Takıntı hastalığı var bende biraz o yüzden. Fsp ile asus güç kaynağı konusunda iyi iş çıkartıyor bundan eminim. O yüzden bu ikisinden birini alırsam daha mutlu olurum.
Enermax yurtdışında oldukça popüler bir marka. Ülkemizde yeni yeni tanınmaya başladı.

Enermax yurtdışında oldukça popüler bir marka. Ülkemizde yeni yeni tanınmaya başladı.
Kesinlikle kötü bir marka olduğunu düşünmüyorum zaten hocam. Çünkü bu forumda bu kadar insan önermezdi yani boş yere. Yurtdışında popülerdir doğrudur. Ama dediğiniz gibi ülkemizde pek bilinmeyen bir marka olduğu için , ve bu topluluğa ben de dahil olduğum için almışken bildiğimden şaşmayim diye düşünüyorum. Bütçe derdim yok zaten.

Gözönünde bulunan bir markadan almak isterim. Enermaxı kötülemiyorum.

Kendine PSU üreten firma çok az, bilindik markaların neredeyse hepsi başka üreticilere yaptırıyor, örnek veriyorum enermax dfx ile ASUS'un bir modeli aynı platform ve aynı üreticiye ait olabilir.

O yüzden markaya çok takılmayın, bazı ASUS modellerinde 10 yıl garanti olayı vardı, o tercih edilebilir bir durum.

Kendine PSU üreten firma çok az, bilindik markaların neredeyse hepsi başka üreticilere yaptırıyor, örnek veriyorum enermax dfx ile ASUS'un bir modeli aynı platform ve aynı üreticiye ait olabilir.

O yüzden markaya çok takılmayın, bazı ASUS modellerinde 10 yıl garanti olayı vardı, o tercih edilebilir bir durum.
Şimdi baktım bu benim attığım asus olana. 10 yıl garantisi var mış hocam.