Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

7109

Uzman
Merhaba dostlar. FTTB'de en fazla 100 Mb internet alabiliyorum. Bunun sebebi binada kullanılan cihazın 1Gb portlu olmamasından mı kaynaklanıyor? Bina 2016 yılında yapıldı.

Biraz araştırmalarım sonucu böyle bir karar vardım ama yine de net olamadım. Eğer düşündüğüm şey doğruysa bu cihazı 1Gb portlu cihazla değiştirirler mi, başvuru işlemleri nasıl sonuçlanır?

Son düzenleme:
Çözüm
TT üzerinden FTTB TurkNet hizmet alıyor olmalısınız. TT üzerinden TurkNet hizmete VAE diyoruz. TurkNet'in VAE'de üst paketi 100Mbps'dir. Sadece kendi fiber altyapı olan yerlerde 1Gbps hizmet vermektedir. Yani binadaki switch 1Gbps destekli olsa bile 100Mbps üzeri hız alamazsınız.

Öte yandan bina altındaki switchin 1Gbps mi değil mi anlamak için 2 yol var. TT'yi arayıp yeni müşteri gibi adres üzerinden en yüksek paketi öğrenmek veya altyapı sorgulama sitelerini kullanmak.

Mb ve MB olayı çok basit aslında. 1Mbps internet ile 0.125MB/sn veri transfer edebilirsiniz. Değerler yaklaşıktır. 100Mbps ile 12.5MB/sn veri transferi yapmanız gerekli. Bu değerler tutuyorsa sorun yok gibi gözüküyor.
Merhaba dostlar. FTTB'de en fazla 100 MB internet alabiliyorum. Bunun sebebi binada kullanılan cihazın 1GB portlu olmamasından mı kaynaklanıyor? Bina 2016 yılında yapıldı.

Biraz araştırmalarım sonucu böyle bir karar vardım ama yine de net olamadım. Eğer düşündüğüm şey doğruysa bu cihazı 1GB portlu cihazla değiştirirler mi, başvuru işlemleri nasıl sonuçlanır?

Kullandığınız paket nedir? Üstüne bilgisayarınız eskiysede ola biliyor böyle sorunlar.

Saniyede 100MB indirme = 800 Mbps hız. Çok da anormal değil. MB ve Mb birimlerini karıştırıyorsun sanırım. İnternet şirketleri göz boyamak için Mb (Megabit) cinsinden ifade eder ama indirme yaparken uygulamalar genelde MB (MegaByte) cinsini kullanır.

1 MB = 8 Mb

Kullandığınız paket nedir? Üstüne bilgisayarınız eskiysede ola biliyor böyle sorunlar.
Turknet 100Mb Download 20Mb Upload

Anakart Z790-A

Saniyede 100MB indirme = 800 Mbps hız. Çok da anormal değil. MB ve Mb birimlerini karıştırıyorsun sanırım. İnternet şirketleri göz boyamak için Mb (Megabit) cinsinden ifade eder ama indirme yaparken uygulamalar genelde MB (MegaByte) cinsini kullanır.

1 MB = 8 Mb
Hayır hocam yanlış ifade etmişim Megabit cinsinden bahsediyorum. Saniyede indirilen dosya boyutundan değil

TT üzerinden FTTB TurkNet hizmet alıyor olmalısınız. TT üzerinden TurkNet hizmete VAE diyoruz. TurkNet'in VAE'de üst paketi 100Mbps'dir. Sadece kendi fiber altyapı olan yerlerde 1Gbps hizmet vermektedir. Yani binadaki switch 1Gbps destekli olsa bile 100Mbps üzeri hız alamazsınız.

Öte yandan bina altındaki switchin 1Gbps mi değil mi anlamak için 2 yol var. TT'yi arayıp yeni müşteri gibi adres üzerinden en yüksek paketi öğrenmek veya altyapı sorgulama sitelerini kullanmak.

Mb ve MB olayı çok basit aslında. 1Mbps internet ile 0.125MB/sn veri transfer edebilirsiniz. Değerler yaklaşıktır. 100Mbps ile 12.5MB/sn veri transferi yapmanız gerekli. Bu değerler tutuyorsa sorun yok gibi gözüküyor.

Çözüm
100Mb paketin olduğu için 100Mb hız alıyorsun. Soruyu tam olarak anlayamadım. Altyapın ne kadar iyi olursa olsun ne kadar ekmek o kadar köfte.

Şöyle sorayım.

Bugün Turknet bağlatmak zorunda kaldım ve alabileceğim max 100Mb hızı alıyorum. FTTB sistemlerde sanırım altyapı Türk Telekoma ait olduğu için 100Mb'nin üzerinde istesem yine alamama gibi bir durum oluyormuş.

Ben yarın Türk Telekom'un 200Mb lik paketini kullanmak istesem ama kendi altyapısında bile 100Mb'nin üzerinde internet hızı veremiyoruz dediklerinde bunu neye bağlamalıyım bunu öğrenmekti amacım.

MDU da Gb port olmazsa, 200Mb istesem de (Paketleri satın alsamda) kullanamıyorum galiba. Başıma böyle bir şey gelirse bu cihazı değiştirtmek mümkün mü?

Apartmandaki MDU Ericsson'du ama tam modelini hatırlayamadım.

Öyle bir durumda bina altındaki switch ya 1Gbps desteklemiyor ya da 1Gbps modu çalışmıyor anlamına gelir. Bunun ayarlanması veya değişimi için de TT müdürlüğüne başvurmanız gerekli. Epey bir yorucu ve uzun bir süreç olacaktır. TT genelde sağlam cihazları değiştirmeye pek yanaşmaz.

Hocam tam olarak merak ettiğim sorulara karşılık oldu verdiğiniz cevaplar. Teşekkür ederim. Önce cihazın modeline bir bakıp internette araştırma yapayım istediğim sonuca varamazsam TT ekiplerini arar sorarım.

Herkese teşekkürler.

Edit:

Turk Telekom'un sitesinde 500Mb'lik bir kampanya seçerek yeni abonelik başvurusu yapmayı denedim. İlerlerken şu uyarıyı verdi.

"Adresinizdeki altyapı seçtiğiniz internet hızı için uygun değildir. Aşağıdan farklı bir hız seçerek başvurunuza devam edebilirsiniz"

50Mbps ve 100Mbps gibi seçenekler sundu. Buradan da anlaşılıyor. Cihaz için başvuru yolları arayayım :)

Son düzenleme: