Rehber FTTH Altyapıda SFP-GPON ile İnternete Nasıl Erişilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Gün içerisinde forumda bir rehber hazırlayıp, dosyaları konu içerisinde paylaşacağım.

Merhabalar; Sanırım kablonet için henüz başarabilen olmadı. Bundan dolayı bende birkaç gün önce PTT ile gelen MA5671A modelini geldiği fiyattan satacağım. İlgilenen varsa iletişime geçebilir. ( 507 lira kapıda gümrük ödemesi yaptım. ) Roy'dan alacaklar için aşağı yukarı bu kadar bir artı maliyet olacaktır. Gelişmeleri gerçekten büyük bir merakla takip ediyorum. Herkese iyi forumlar.

bu konuda paylaştım, anlatım ve dosyalar mevcut.

Son düzenleyen: Moderatör:
Nokia vakası için başaramazsak aynı şekilde bende Huawei MA5671a modelini satacağım gibi. Almak isteyenler varsa Roy'dan önce ulaşabilirler. Bizde GPON'dan yolumuza devam ederiz.

Nokia vakası için başaramazsak aynı şekilde bende Huawei MA5671a modelini satacağım gibi. Almak isteyenler varsa Roy'dan önce ulaşabilirler. Bizde GPON'dan yolumuza devam ederiz.

Bence Nokia ONT bilgileri fake gösteriyor.
Fiber kablo takılıyken erişilememesinin sebebi bu gibi.
Bir de Nokia G010gr de sadece lower Mac var, yani lan Mac: Mac + 3 oluyor atıyorum sonu BB ise, Mac + 3 BE oluyor.
Aslında fiber takılıyken ttl ile bilgileri dinamik olarak boottan çeksek işe yararmı acaba?
Bende ttl yok şu an.

Alcatel olt zaten tam bir baş belası oltnin yanına bir tane Switch koy gene 5-6ms alır.
İnternet bu oltde verimsiz çalışıyor buffer var.

Takas yapabiliriz aslında. Bende fazladan Alcatel var.

G-010g-r ont'larda suan uart ile bağlansanız bile bilgi alamayabilirsiniz. Ben çok denedim fakat arayüze giremedim maalesef. Password kısmında problem var. Hackpon sitesinde bulunan yönlendirme işe yaramıyor. Bende fake o5 alıyordum sonra farklı firmware ile olayı düzelttim bilginize arkadaşlar.

Bende onu diyorum hocamda. fs.com da teknisyenler ile konuştuk herkes +2 diyor. Ttlde fiberi bağlayıp gerçek verileri çeksek belki olurdu. Ama @Majdev her yolu denedim dediği için bende uğraşmadım açıkçası. Bana da sanki içinde ki ile dışında ki bilgiler farklı gibi geliyor. Sol'de çalışan arkadaşım bile bu Nokia oltlerden şikayetçi. Bir yandan şeyi düşündüm. Teknik müdüre sorduğumda sadece sn doğrulama var demişti. Sadece sn olsa Huawei gibi direkt alır. Ttl ile fiber takılı ve veriler değişmişken ulaşsak ve oradaki bilgiler ile giriş alsak. Acaba erişim verir mi olt. Denemek lazımda Majdev denediyse bizde uğraşmayız olmadı.

Sol her şeyi değiştirip sana yolluyor hocam cihazları zaten. Farklı Firmware için bilgi verebilir rica etsek?

Takas yapabiliriz aslında. Bende fazladan Alcatel var.

Bu Alcatel cihaz bize kabul aldıracak mı acaba? Deneme şansımız olsa bu sefer Huawei cihaza dönemeyiz keşke şu gümrük olayları olmadan ikisini de alaydım.

Bende kablonet sonuç alamıyorum Alcatel ile o yüzden Huawei denemek isterim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…