megby

Uzman
Bu sene ocak ayında mahallemizde Türk Telekom'un FTTH altyapı dönüşümü başlamıştı. Kutu takılalı yaklaşık 1 ay oluyor ve bugün itibarıyla sorgulama yaptığımda FTTH altyapının aktif olduğunu gördüm. Fakat Millenicom üzerinden sorgulama yaptığım zaman Fiber ve maksimum 100 Mbps yazıyor. Göknet üzerinden baktığımda FTTX-V1 (GPON) 0Mbps yazıyor. Türk Telekom fiber sorgulama sayfasında HiperNet (VDSL2) yazıyor. TPC üzerinden baktığımda yine Fiber ama FTTB sistem olarak ve yine 100Mbps görünüyor. ZTE C600 OLT modeli yazıyor. Yani her yerde farklı bir şey yazıyor desek yalan olmaz. Yeni aktifleştiği için mi böyle yoksa bilmediğim bir şey mi var? Kutunun fotoğrafını da ekliyorum aşağıya.

1.webp

Türk Telekom kendi fiber hattından sadece kendisi 100Mbps üstü veriyor diye biliyorum, en azından ben alırkende başka operatörlerde 100Mbps varken Türk Telekom'dan 1Gbps alabildim, arayınca ilk 100 Mbps dediler ama biraz darlayınca gigabit verebiliriz demişlerdi Türk Telekom'u ara sor.

Hocam ben saha satış ile sorun yaşadığımda benim portlarımı kapatmışlardı. Kapatınca 1000MBPS olan altyapı tüm sitelerde şuan 100MBPS ve boş port yok uyarısı vermekte. Müdürlüğe gidip imza verdim, saha satış ile de özür dileyip sorunumu çözmüştüm. Genelde bu durum port kapalı olunca oluyor, Müdürlüğe gidip ön talep yapmakta fayda var. Eğer bir süreç içerisindeyseniz de biraz daha beklemelisiniz diye düşünüyorum.

Türk Telekom kendi fiber hattından, sadece kendisi 100Mbps üstü veriyor diye biliyorum. En azından ben alırken de başka operatörlerde 100Mbps varken Türk Telekom'dan 1Gbps alabildim. Arayınca ilk 100 Mbps dediler ama biraz darlayınca gigabit verebiliriz demişlerdi. Türk Telekom'u ara sor.
TT üzerinden 100Mbps üzeri veren alternatif firmalar mevcut. Bunların bilinirliği düşük. Sorun yaşanacağını sanmıyorum ama temkinli olmakta fayda var.

Örnek vermek gerekirse Gigaspeed 200Mbps, 500Mbps ve 1Gbps paketler sunuyor...

Tam altyapı aktifleştiği an falan baktım sanırım :D Şu an her şey normal 1000Mbps verebilen sorgu sitelerinin hepsinde 1000Mbps olarak ve FTTX-V1(GPON) şeklinde görünüyor. Şükür kavuşturana, sabır bekleyene..