Fullbody yaparken kaç gün dinlenmeli ve çalışma sıklığı nasıl olmalı?

Platon

Yetkin
Full body yapıyorum, başlayalı 2 hafta oldu. İşin ehline soralım dedim.

1. Pazar günleri hariç haftada 6 gün gidiyorum. Araya dinlenme günü koymam gerekir mi? Kaç gün dinlenmem lazım?
  2. 20 dakika kardiyo ile başlayıp her bölgeden üçer set yapıyorum. Set aralarında da 2 dakika dinlendiğimi varsayarsak, antrenman neredeyse 1,5 saat — belki de daha fazla — sürüyor. Normal mi bu? Bana bir tık fazla geldi. Normal değilse nasıl düşürmemi önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Pazar günleri hariç haftada 6 gün gidiyorum. Araya dinlenme günü koymam gerekir mi? Kaç gün dinlenmem lazım?

6 gün aralıksız Full body fazla. Bir gün gidip bir gün gitmeyebilirsin. Zaten 2 hafta daha yap sonra push pull Leg'e geç.

Yeni başlayan birinin 2 dakika dinlenecek kadar kendini yorabileceğini düşünmüyorum. Kendini normal hissettimi sete gir. Her dinlenmeni 30 sn azaltsan bile antrenman bayağı erken biter. Ayrıca kaç tekrar yapıyorsun her hareketi?

Pazar günleri hariç haftada 6 gün gidiyorum. Araya dinlenme günü koymam gerekir mi? Kaç gün dinlenmem lazım?
Her gün giderek gelişme olmaz. Kasları parçalıyorsun sporda ama yeniden onarım için zaman yok. 1 gün çalışıp 1 gün yapmayabilirsin.

Yani klasik olarak parça parça çalışma sistemi var: Göğüs-Omuz-triceps / Sırt-biceps/ Bacak -karın bölgesiolabilir. Genelde de böyle önerirler eğer parça parça çalışmak istersen.

1.sorudan emin değilim yanlış bilgilendirmek istemem, ama 2.soruya cevabım 2 dakika çok bence. 1.5 yada 1 ideal 2 dakikada kasların erir.

6 gün fullbody yapılmaz sen hafif yapıyorsun büyük ihtimal, o yüzden 6 günü kurtarıyor. Kardiyoyu başlangıçta değil bitişte yap glikojen depolarını ağırlıklara ayırmak için.

Olay kondisyonu arttırmaksa dinlenmeyi kısmalısın kas gelişimi ise dinlenmeyi uzatmalısın 1-3 arası idealdir tabii ağırlık arttıkça sürede artacak.

5x5 programını önerebilirim.

Daha önce deneyimim var, o zaman bir arkadaşla gidiyorduk o yönlendiriyordu. İnternette 2 dakika dinlenmenin daha uygun olduğunu okuduğum için öyle yapıyorum, çok yorulduğum için değil. Fakat yorulduğumu düşünüyorum, hafif girmiyorum çünkü. Kendi gücüme göre yani. 8 tekrar yapıyorum. 8 tekrarı yapabildiğim zaman yeni ağırlığa geçiyorum, 8 çıkamadığım zaman 8 çıkana kadar aynı ağırlıkta kalıyorum.
Yani klasik olarak parça parça çalışma sistemi var: Göğüs-Omuz-triceps / Sırt-biceps/ Bacak -karın bölgesiolabilir. Genelde de böyle önerirler eğer parça parça çalışmak istersen.
2 hafta sonra bölgesel programa geçeceğim hocam, orada o şekilde program yaparım. Şu anlık bu program için, bölgesele geçene kadar kaç gün dinlenmemi önerirsiniz haftada?

Olay kondisyonu arttırmaksa dinlenmeyi kısmalısın kas gelişimi ise dinlenmeyi uzatmalısın 1-3 arası idealdir tabii ağırlık arttıkça sürede artacak.
O zaman 2 dakika dinlenmem normal. Kas gelişimi için. Hayır hafif yapmıyorum, ne kadar ağır kaldırabilirsem-formu bozmadan- o kadar.

6 güne yayıyorsanız maksimum ağırlıkla kas yıkımı başlamıştır.

Kaslara iyileşecek süre bırakmıyorsanız kaslar gelişemez.

Son düzenleme:
1 gün gidip bir gün gitmeyin. Set arasında 30-45 saniye dinlenmeniz yeterlidir. Fakat isterseniz set arasında 1 saat dinlenin kas erimesi diye bir şey söz konusu değildir. En az 1 ay full body çalışın sonrasında PPL değil split çalışmaya başlayın PPL geçme zamanına daha çok var.

Set arasında 30 saniye dinlenip aynı ağırlıkla aynı tekrarı çıkarabiliyorsanız sorun var demektir. Hipertrofi için ağırlık veya tekrar artmalıdır ki kas bir öncekinden daha fazla uyarılsın vücudumuz alışmaya çok yatkın, ayrıca 45 saniye dinleniyorsanız kondisyonda artış kas gelişimine göre daha fazla olur ideali 1.5-2 dakikadır güç artışı için 3 ve üstü tavsiye ediliyor ki bu kişiden kişiye değişir.

Burada şu dakikada şunu yaparsanız şu olur demiyorum isteğe göre en optimal yaklaşımı veriyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…