Reend 52

Üstün
Makaleler
2
Yer
Rook Islands
Merhaba,

Funtoo dağıtımını merak ettiğimden bu konuyu açıyorum. Gentoo ile geliştiricileri sanırım aynıymış, Gentoo'dan neyi farklı yapıyor? Neden Gentoo tabanlı bir dağıtım yapılma ihtiyacı duyulmuş? Dağıtımı kullanan veya bilgisi olan hocalarımın cevaplarını bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Funtoo dağıtımını merak ettiğimden bu konuyu açıyorum. Gentoo ile geliştiricileri sanırım aynıymış, Gentoo'dan neyi farklı yapıyor? Neden Gentoo tabanlı bir dağıtım yapılma ihtiyacı duyulmuş? Dağıtımı kullanan veya bilgisi olan hocalarımın cevaplarını bekliyorum.

Artık güncelleme yapılmıyor ona. Boş verin onu. Gentoo kullanın, kullanacaksınız.

Gentoo ve Funtoo arasındaki farkı bilmek için önce gentoo ne ona bakmak lazım.

Gentoo: Klasik dağıtımlardan farklı olarak daha fazla optimize-özelleştirilebilir dengesini kuruyor, yanii dengeyi daha iyi sağlıyor. Tek sorun Gentoo, Linux kullanan kişilerin bile pek uğraşmak isteyeceği şekilde bir sistem değil.

Funtoo: Neredeyse tamamen Gentoo'nun aynısı... Geliştiricisi Gentoo'nun daha modern bir hale gelmesini istediğinden modern bir Gentoo olarak Funtoo'yu geliştirdiği ama (@AMG GOAT hocamın da dediği gibi ) istediği dönüşü alamadı topluluktan bu yüzden son verdi.