Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Bence gelemez, simdi soyle gelemez:
  • Rozetler cozumlere ya da mesajlara gore veriliyor.
  • Futbol konusunda tekniken cok bir sey cozulemeyecegi icin mesajlara gore verilecegini varsayalim.
  • Futbol konularinda zaten herkes holigan sekilde upuzun kendi takimini savunarak kavga ettigi icin bu sayede herkes mesaj muhabbetine kisa surede ulasir.
  • Ayrica bu mesaja ulasmis kisilerin mesajlari tekniken yardimi iyiligi tesvik eden mesajlar da olmaz.
  • Boylece cogu kisinin rozeti olur ve otomatik sistemde oldugu icin bu sefer hangisi hak ediyor hangisi hak etmiyor ayiklamak gerekir ve sacma olur.

He ona rozet getirelim, buna rozet getirelim sonra herkes şu şekil gezsin ortalıkta:

Screenshot_20250815_163939_Chrome.webp

Rozetin sadece gerçekten bilgi gerektiren kategorilerde olması gerektiğini düşünüyorum. Futbol kategorisinde genelde maç sonuçları, tartışma konuları açılıyor. Ben mantıksız buldum bu öneriyi.

holigan sekilde upuzun kendi takimini savunarak kavga ettigi icin
Bu mesajlar siliniyor.

Futbol konusunda tekniken cok bir sey cozulemeyecegi icin mesajlara gore verilecegini varsayalim.
Grafik ve tasarım, taşıt dünyası, fotoğraf sanatı gibi kategorilerde de tekniken çok bir şey çözülmüyor ve mesajlara göre rozet veriliyor.

Boylece cogu kisinin rozeti olur ve otomatik sistemde oldugu icin bu sefer hangisi hak ediyor hangisi hak etmiyor ayiklamak gerekir ve sacma olur.
Son 30 günde 120 mesaj yazan üyelere verilecek şekilde ayarlanırsa en fazla 7-8 kişide olur. Çünkü futbol kategorisinde teknik destek vs. kategoriler gibi her gün 10-15 konu açılmıyor. Haftada 5 konu görüyorum en fazla. Forumda en çok alınan rozet "Fırsat Avcısı" rozeti. Bu rozeti bir zamanlar yaklaşık 15 kişi sadece konu açarak aldı. Futbol konuları çok fazla açılmıyor zaten. Dediğim gibi haftada 5-6 konu falan açılıyordur. Ama en azından aktif kullanılıyor. Genelde transferler, maç sonuçları, çok nadiren skor tahmini konuları açılıyor. Bunları da hemen hemen aynı kişiler açıyor zaten.

Grafik ve tasarım, taşıt dünyası, fotoğraf sanatı gibi kategorilerde de tekniken çok bir şey çözülmüyor ve mesajlara göre rozet veriliyor.
En azindan bir cozulebilitesi ve teknik sorularin sorulabilitesi var. Grafik tasarim hakkinda Photoshop elementleri sorulabilir mesela, araba konularinda da motorla ilgili sorular donulebilir. Ayni sekilde fotograf sanatinda da insanlar cektikleri fotograflari paylasabilir, kamera ayarlari vs. alabilir.

Futbol da ben Besiktas 2-0 Fenerbahce konusunda vs. kavga edilmesi disinda adam gibi uzun uzun konusulan konu gormedim.

Son 30 günde 120 mesaj yazan üyelere verilecek şekilde ayarlanırsa en fazla 7-8 kişide olur.
Evet ama iste bu da buyuk bir sorun aslinda. Futbol konusunda birisinin son 30 gunde 120 mesaj yazmasi icin gidip kendini o rozeti almaya adamasi gerekiyor zira son 10 konunun toplam mesajlarini falan toplayinca anca o kadar ediyor. Anca kavga konularinda o kadar mesaj cikar, sonra konu kilitlenir oyle kazanirlar.

Ayrica dedigin gibi her kavga konusu silinmiyor, 2 taraf da kufur etmeden sabaha kadar takimlarini savunabiliyorlar burada babasinin takimiymis gibi.

Aslında büyük maçlarda ilk maç sonucunu en çok paylaşana rozet verilebilir “skor avcısı” gibi. Böylece aktiflik de artar baya.