Duymadığınıza göre muhtemelen daha çok elit bir çevrede yaşıyorsunuz. Ben dediğim argümanı çok duydum en basiti internette forumlarda bile bununla alakalı konular var.

Her türlü ortamda bulundum kişiliğim ve çıraklık geçmişim sayesinde. Gerek kekolarla takıldım gerek derece tayfa gerek ticaretçi tayfa hiçbiri demedi. Ayrıca kızlar soruyoru kale almanızı tavsiye etmem.

@0Emre, hocama katılıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İstediği şeyden zevk alsın ama bu zevk bağımlılığa dönüştüğü an mastürbasyondan farkı kalmıyor. Belkide insanlar hakkında böyle düşünsem bile söylemeye gerek yoktur, onların onaylanma ihtiyacını verirsem hiç kimse tarafından garipsenmem değil mi? Bu dediğimi muhtemelen çevrenizde birileride yapıyordur. İçlerinde sizden veya bir arkadaşınızdan tiksinmesine, içinde aşağılayıcı bir bakış olmasına rağmen yüzüne karşı asla söylemeyen ve iyi bir üslupla konuşan birileri.
Hocam mastürbasyon benzetmesi komik oldu, mastürbasyon hakkında ne biliyorsunuz bilmiyorum ama internette gördüğünüz o saçma ve gereksiz, biyolojik temeller hakkında bile fikri olmayan insanların ürettiği saçma nofap videoları falan gerçek değil. Mastürbasyon doğanın gerçeği ve zararlı bir şey değil ama bu farklı videonun konusu.

Ayrıca insanların sizin onaylamanıza ihtiyacı yok, sağlıklı kimse siz onaylayın diye futbolu sevmez veya nefret etmez. O yüzden isterseniz yüzlerine söyleyin, isterseniz içinizden gerçekten çok bir önemi yok.

Hocam mastürbasyon benzetmesi komik oldu, mastürbasyon hakkında ne biliyorsunuz bilmiyorum ama internette gördüğünüz o saçma ve gereksiz, biyolojik temeller hakkında bile fikri olmayan insanların ürettiği saçma nofap videoları falan gerçek değil. Mastürbasyon doğanın gerçeği ve zararlı bir şey değil ama bu farklı videonun konusu.

Ayrıca insanların sizin onaylamanıza ihtiyacı yok, sağlıklı kimse siz onaylayın diye futbolu sevmez veya nefret etmez. O yüzden isterseniz yüzlerine söyleyin, isterseniz içinizden gerçekten çok bir önemi yok.
Gayet var. Tabi ki tek benim değil ama çevresindeki 10 kişininde hepsinin onun fikirlerinin yanlış olduğunu söyleyip dalga geçerse muhtemelen o kişi toplumsal kabul görmek için çevresine göre şekillenir. İnsan doğasında kabul görme isteği varken nasıl ihtiyacı yok dersiniz?

@ayanokoji, Türkiye'de gördüğünüz molotoflu futbol maçları bilginizle yorum yapmayın. Futbol normalde diğer sporlar gibi normal ve sağlıklı bir spordur. Şu anki halde olmasının sebebi Ronaldo vs. Messi kanalları açan yeni nesiller ve her maçta kavga çıkaran 1980-2000 insanlarıdır. Suçlu olan futbol değil, tüketicisi ve üreticisidir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kimsenin fikrini veya düşüncesini değiştirmeyecek bir konu. Doğru yanları var fakat üstüne düşünülecek bir şey değil.
Evet değiştirmeyecek çünkü uyuşturucunun dozu kelimelerden güçlü hale gelmiş.

@ayanokoji, Türkiye'de gördüğünüz molotoflu futbol maçları bilginizle yorum yapmayın. Futbol normalde diğer sporlar gibi normal ve sağlıklı bir spordur. Şu anki halde olmasının sebebi Ronaldo vs. Messi kanalları açan yeni nesiller ve her maçta kavga çıkaran 1980-2000 insanlarıdır. Suçlu olan futbol değil, tüketicisi ve üreticisidir.
Sen öyle sanmaya devam edebilirsin, en başarılı kitleleri kontrol etme aracı maruz kalanların bile duyduğunda kabul etmediğidir.

Sen öyle sanmaya devam edebilirsin, en başarılı kitleleri kontrol etme aracı maruz kalanların bile duyduğunda kabul etmediğidir.
Hocam ben futbol oynamıyor veya izlemiyorum. Sizin şuanki sorununuz yanlış kitleyi eleştirip her şeye egoyla yaklaşmanız, bu sebepten sadece kafanıza göre bir yerlere sallıyorsunuz şuan. Açık konuşursam politik olur ancak futboldan olan kimsenin amacı milleti kontrol altında tutmak olmaz, önemsemezler çünkü. İşin ucunda para var, sizi niye önemsesinler ki? Asıl bakmanız gereken futbolun dışındaki kişilerdir, umarım anlamışsınızdır nereden bahsettiğimi :)

Burada aşmış ve felsefi düşüncelere sahip insanların sözlerini öne sürmüşsünüz, onlar da kendi ülkelerinin ileri gelen adamları evet, fakat her insan her konuda doğru değildir.

Futbolun ülkemizdeki durumundan dolayı insanlar futbola uzak duruyor artık fakat futbol politik görüşlerin, siyasi mesajların(özellikle yurtdışında), eğlencenin ve duyguların ruh bulmuş halidir.

Sizin uzak durmanız gerekiyorsa durun.

Evet değiştirmeyecek çünkü uyuşturucunun dozu kelimelerden güçlü hale gelmiş.

Dostum biraz fazla dibe girmişsin futbol hakkında, fakat hayatında var olan en ufak şeyde bile amerikanın gücü var, futbol kadar ona da kafa yorarsan aynı mantığa ve düşünme şekline varacaksın.

Son düzenleme:
Futbol izleyenle değil de Süper Ligi izleyenle büyük problemlerim var. Şayet bizim Türk taraftarları kusuruma bakmayın ama salaktır. Şayet yıllardan beri baş gösteren hakem problemleri o kadar saçma boyutlara ulaşmıştır ki taraftarlar haksız olduğu halde haksızlığı başka bir haksızlıkla örtmeye çalışmaya başlamıştır. Örneğin Galatasaray lehine haksız bir penaltı oldu Fenerbahçeliler ya da başka bir taraftar grubu bunu eleştirmeye başladığında taraftarlar ya haksız olmasına rağmen haksız değilmiş gibi anlatmaya çalışır ya da "Sizin şu takımla olan şu maçınızda da şu yaşanmıştı" diyerek örtmeye çalışır. Bunu sadece Galatasaray özelinde söylemiyorum. Fenerbahçe de Beşiktaş da Trabzon da ve diğer takımlarda da böyledir. Sürekli hakem şu takıma çalışıyor, bu takıma çalışıyor denir ama kimse oturup sorumluluk almaz. Hakem herkese haksız kararlar verir, herkesin lehine çalışabilir. Oturup öyle düşünmediğiniz konuları savunup geçiştirmeye çalışmak yerine ve Koskoca kulüp başkanları çocukça tavırda bulunmak yerine hep beraber TFF başvursa bu sorun ortadan kalkacak. Ama hayır, herkes içten içe kendi kulüplerinin çıkarlarını istiyor. Bu hakem muhabbetini geçtim, geçen sezon da sadece FB ve GS arasında olan çekişme ve bu takımlar hariç diğer takımların hiçbir iddiasının bulunmaması Süper Ligi saman ligi yapmıştır. Yaklaşık 4 senedir de Saman Ligidir. Bu takımlar Avrupaya da gitse senaryo bellidir. Önce iyi başlarlar sonra saçma sapan bir takıma elenirler. Çünkü bu takımlar kendi içlerinde dengeli değildir. Bu kafayla devam edildiği sürece hiçbir şekilde bir değişiklik olmayacaktır.

Son düzenleme: