Abi 11+11+(Hakem) topun peşinde 180 dakika boyunca koşuyor, futbolcular dünyanın parasını götürüyor millet de gidiyor çakma forma alınca vicdan azabı duyuyor. Yok şu futbolcu şunu yaptı, yok şu futbolcu şuraya transfer oldu. Tribünlerde birbirlerinin ailevi değerlerine dümdüz gidiyorlar. Maç izlemeyene futbolla ilgilenmeyene erkek değilmiş muamelesi yapılması ayrı bir konu zaten. Gidip bir de bağış yapanlar falan da var. Hiç bir faydası olmayan bir spor, siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ben de fazla futbolu sevmem, hatta izlemem ancak bazen çok güzel maçlar oluyor. Hobi amaçlı izlenebilir. Ancak fanatik olarak izlemek bence çok saçma. 2 saat sadece izliyorsun, o izlediğin sürede başka bir şeyler yap. Ne bileyim, en basitinden kitap oku. Dediğim gibi, hobi amaçlı izlenir ancak fanatik olarak izlenmez.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de fazla futbolu sevmem, hatta izlemem ancak bazen çok güzel maçlar oluyor. Hobi amaçlı izlenebilir. Ancak fanatik olarak izlemek bence çok saçma. 2 saat sadece izliyorsun, o izlediğin sürede başka bir şeyler yap. Ne bileyim, en basitinden kitap oku. Dediğim gibi, hobi amaçlı izlenir ancak fanatik olarak izlenmez.
Fanatizmin nedeni bence hayatta pek bir şey başaramayan insanların kendini üstün hissetme çabası.

Abi 11+11+(Hakem) topun peşinde 180 dakika boyunca koşuyor, futbolcular dünyanın parasını götürüyor millet de gidiyor çakma forma alınca vicdan azabı duyuyor. Yok şu futbolcu şunu yaptı, yok şu futbolcu şuraya transfer oldu. Tribünlerde birbirlerinin ailevi değerlerine dümdüz gidiyorlar. Maç izlemeyene futbolla ilgilenmeyene erkek değilmiş muamelesi yapılması ayrı bir konu zaten. Gidip bir de bağış yapanlar falan da var. Hiçbir faydası olmayan bir spor, siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

İzlerim, oynarım seviyorum ama fanatik değilim, takım tutmuyorum.
Faydası olan bir spor. Sporun faydasız olduğunu görmedim. Siz sevmiyorsunuz diye faydasız değil.

Futbol severim izlerim ama böyle kendi ailesinin takımıymış gibi savunan ve yaptığı hatalarla övünenlere sinir oluyorum.

Futbolun tam olarak ne faydası var. Kastım 7-8 halı saha maçı değil. Endüstriyel futbol.

Yapay zekaya sordum. Elimizin altında var o bana bu cevabı verdi
-------
Futbolun birçok faydası vardır. Düzenli futbol oynamak kalp ve damar sağlığını güçlendirir, dayanıklılığı artırır ve kasları geliştirir. Sürekli koşu ve hareket sayesinde koordinasyon, çeviklik ve esneklik artar, kemik sağlığı korunur. Zihinsel olarak odaklanma, hızlı karar verme ve stratejik düşünme becerilerini geliştirir. Aynı zamanda endorfin salgılayarak stresi azaltır ve zihni rahatlatır. Sosyal açıdan takım çalışmasını öğretir, sorumluluk duygusunu güçlendirir ve arkadaşlık bağlarını kuvvetlendirir. Fair play anlayışıyla rakibe saygıyı, kurallara uyma alışkanlığını kazandırır. Toplumsal açıdan da insanları bir araya getirir, kültürler arasında köprü kurar ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutarak spora yönlendirir. Kısacası futbol hem bedensel hem zihinsel hem de sosyal gelişim için çok yönlü faydalar sağlar.
---------

Yapay zekaya sordum. Elimizin altında var o bana bu cevabı verdi
-------
Futbolun birçok faydası vardır. Düzenli futbol oynamak kalp ve damar sağlığını güçlendirir, dayanıklılığı artırır ve kasları geliştirir. Sürekli koşu ve hareket sayesinde koordinasyon, çeviklik ve esneklik artar, kemik sağlığı korunur. Zihinsel olarak odaklanma, hızlı karar verme ve stratejik düşünme becerilerini geliştirir. Aynı zamanda endorfin salgılayarak stresi azaltır ve zihni rahatlatır. Sosyal açıdan takım çalışmasını öğretir, sorumluluk duygusunu güçlendirir ve arkadaşlık bağlarını kuvvetlendirir. Fair play anlayışıyla rakibe saygıyı, kurallara uyma alışkanlığını kazandırır. Toplumsal açıdan da insanları bir araya getirir, kültürler arasında köprü kurar ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutarak spora yönlendirir. Kısacası futbol hem bedensel hem zihinsel hem de sosyal gelişim için çok yönlü faydalar sağlar.
---------
Ben tam olarak ne dedim? Endustriyel futboldan bahsediyorum.

Doğrudan konu başlığına cevap vereyim; Bizim ülke holiganizmi bilmeyen, 5 IQ insanlar topluluklarına üye olunca etrafına 'Ben buranın üstlerini tanıyorum, tek telefonuma alırım aklını.' demekle meşgul insanlarla dolu.
Holiganizm dediğin, hem kendi takımını koşulsuz şartsız destekleyenler ve halkın sorunlarına duyarlı olmayı gerektiren bir görüştür.
Bu ülkede de işlemesi imkânsız şeylerden biridir.