Bende anlamıyorum ne futbolmuş be arkadaş. Hani takım tutarsın tamam da, sanki babasının takımıymış gibi savunmaları ayrı komiğime gidiyor. Benim yaşadığım ülke'deki insanlar bile bu kadar fanatik değil futbola. 😀

Holiganlığı sonuna kadar destekliyorum, ama şunu anlamıyor insanlar holiganlık kadına çocuğa saldırmak değil Türkiye’de öyle aslında. Siz Almanları İngilizleri filan futbolda çok medeni sanıyorsunuz ama size yemin ederim Türkiye’den holiganlık olarak daha üst seviye, buraya bir sürü Avrupa’dan tribün kavgası atabilirim ama Avrupalıların holiganları kadına veya çocuğa saldırmıyorlar, tribün liderleri kendi aralarında kavga planı ayarlayıp ormanda filan ıssız alanda sadece ultraslar ve taraftar grupları kavga ediyorlar. Türkiye’de holiganlık diyince akla masum insanlara saldırmak geliyor ama öyle değil holiganlık terimi. Türkiye’de en fazla derbilerde sosyal medyadan 1-2 atışıyorlar maç zamanı küfürleşiyorlar fazlası yok, siz dediğim gibi Almanya’yı filan futbolda çok medeni sanıyorsunuz ama holiganlığı bulan onlar. Ha iki taraftar grubunun kavga etmesinden rahatsız olan varsa size ne bundan? İnsanların kendi eğlencesi yani kimseye bir zararı yok. Ben Adanasporluyum mesela yarın bir gün Mersin’le filan kavga etsek geri adım atmam daha öncede düşman takımın taraftar otobüsünü taşladığımız oldu.

Kısaca holiganlık kadına veya çocuğa saldırmak değil, holigan dediğin dengi ile kavga eder.

Holiganlığı sonuna kadar destekliyorum, ama şunu anlamıyor insanlar holiganlık kadına çocuğa saldırmak değil Türkiye’de öyle aslında. Siz Almanları İngilizleri filan futbolda çok medeni sanıyorsunuz ama size yemin ederim Türkiye’den holiganlık olarak daha üst seviye, buraya bir sürü Avrupa’dan tribün kavgası atabilirim ama Avrupalıların holiganları kadına veya çocuğa saldırmıyorlar, tribün liderleri kendi aralarında kavga planı ayarlayıp ormanda filan ıssız alanda sadece ultraslar ve taraftar grupları kavga ediyorlar. Türkiye’de holiganlık diyince akla masum insanlara saldırmak geliyor ama öyle değil holiganlık terimi. Türkiye’de en fazla derbilerde sosyal medyadan 1-2 atışıyorlar maç zamanı küfürleşiyorlar fazlası yok, siz dediğim gibi Almanya’yı filan futbolda çok medeni sanıyorsunuz ama holiganlığı bulan onlar. Ha iki taraftar grubunun kavga etmesinden rahatsız olan varsa size ne bundan? İnsanların kendi eğlencesi yani kimseye bir zararı yok. Ben Adanasporluyum mesela yarın bir gün Mersin’le filan kavga etsek geri adım atmam daha öncede düşman takımın taraftar otobüsünü taşladığımız oldu.

Kısaca holiganlık kadına veya çocuğa saldırmak değil, holigan dediğin dengi ile kavga eder.
Ya Avrupa yapıyor diye doğru olmak zorunda değil ki, neden durduk yere otobüs taşlayalım ki. Mesela Mersinspor taraftarı size tam olarak ne yaptı da dövüşüyorsunuz?

Türkiye'de de iş artık futbol, spor, zart zurt muhabbeti değil, bildiğin siyaset dönüyor, o ona sen F*TO'cusun, sen şusun, o terörist falan filan. Sırf bu yüzden takip etmeyi bıraktım. Sırf tuttuğum takımdan dolayı vatan haini damgası yemem zoruma gidiyor, kimse erkekliğimi sorgulamayaz bu kararımdan dolayı, asıl bu toplara girenler adam değil, vasıfsızlar topluluğudur. Holiganlık = terörisliktir, tartışmaya kapalı.

En son futbol maçı izlediğimde yaklaşık 10 yıl önce falandı. Futbol ve onun saçma kulüpleriyle zerre ilgilenmiyorum.

Futbol profil fotoğraflı birisi gördüğümde uzaklaşmayı tercih ediyorum.

Önceden maç bileti fiyatları da uygunken gidiyordum da sonradan hem biletler pahalandı hem de stadyumdan, yaratıcı küfürler öğrendiğim için daha da gitmemeye karar verdim ve verdiğim en doğru kararlardan birisiydi. Zenginin malı, züğürdün çenesini yorarmış derler. Millet futbol, siyaset için birbirine girer. Karşı taraf da milyonları götürür...

Abi 11+11+(Hakem) topun peşinde 180 dakika boyunca koşuyor, futbolcular dünyanın parasını götürüyor millet de gidiyor çakma forma alınca vicdan azabı duyuyor. Yok şu futbolcu şunu yaptı, yok şu futbolcu şuraya transfer oldu. Tribünlerde birbirlerinin ailevi değerlerine dümdüz gidiyorlar. Maç izlemeyene futbolla ilgilenmeyene erkek değilmiş muamelesi yapılması ayrı bir konu zaten. Gidip bir de bağış yapanlar falan da var. Hiç bir faydası olmayan bir spor, siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Arkadaşlarım şakasına erkek değil misin diyor ama çevrem genellikle fanatik olmayan insanlardan. Fanatik olan 1-2 kişi var şakasına diyor onlarda. Size kesinlikle katılıyorum fanatik olmayan beşiktaşlıyım. Gerçekten çok boş vaktim varsa derbi ya da el classico(?) varsa izliyorum. Yanlışsam düzeltin Barça real maçına el classico deniyor diye biliyorum.

Abi 11+11+(Hakem) topun peşinde 180 dakika boyunca koşuyor, futbolcular dünyanın parasını götürüyor millet de gidiyor çakma forma alınca vicdan azabı duyuyor. Yok şu futbolcu şunu yaptı, yok şu futbolcu şuraya transfer oldu. Tribünlerde birbirlerinin ailevi değerlerine dümdüz gidiyorlar. Maç izlemeyene futbolla ilgilenmeyene erkek değilmiş muamelesi yapılması ayrı bir konu zaten. Gidip bir de bağış yapanlar falan da var. Hiç bir faydası olmayan bir spor, siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Haklısınız, saçma sohbetler. Erkekler de futbol sevmeyebilir. Gayet doğal durum bu. Yakında erkek dediğin nefes mı alır diyecekler. Tövbe.