FydeOS kurulumda diski görmüyor

Raxxan1234

Çalışkan
Kurarken görmüyor. HDD bağlıyorum Windows da görüyor. Ana diski görüyor fakat ben 2. diske kurmak istiyorum.

Kurarken görmüyor. HDD bağlıyorum Windows da görüyor. Ana diski görüyor fakat ben 2. diske kurmak istiyorum.
1. BIOS/UEFI Ayarlarını Kontrol Et
- Bilgisayarınızı açın ve BIOS/UEFI ayarlarına girmek için genellikle F2, DEL veya ESC tuşuna basın (anakartınıza bağlı olarak değişebilir).
- "Boot" sekmesine gidin ve SATA ayarlarını kontrol edin.
- SATA modunu IDE, AHCI veya RAID olarak değiştirin. Genellikle AHCI en iyi sonuçları verir.

2. Disk Bağlantılarını Gözden Geçirin
- Bilgisayarınızı kapatın ve 2. diskin bağlantılarını kontrol edin (SATA kablosu ve güç kablosu).
- Diğer SATA portlarına takmayı deneyin veya mümkünse başka bir kablo kullanın.

3. FydeOS Kurulum Medyasında Kontrol
- FydeOS’un yüklü olduğu USB bellek veya CD'de bir sorun olup olmadığını kontrol edin. Başka bir bilgisayarda boot etmeyi deneyin.
- USB bellek veya CD'yi FAT32 formatında ve uygun bir şekilde oluşturduğunuzdan emin olun.

4. Diskin Formatını Kontrol Edin
- Windows işletim sisteminde disk yönetimine gidin (Başlat menüsüne sağ tıklayıp "Disk Yönetimi" seçin).
- İkinci diskin formatının doğru olduğundan emin olun (NTFS veya exFAT yeterli olabilir). Gerekirse diski yeniden biçimlendirebilirsiniz ancak tüm verilerin silineceğini unutmayın.

5. Kurulumda Disk Seçen Aşama
- Kurulum sırasında "Disk Seçimi" adımında, tüm disklerin listelendiğinden emin olun. Eğer yoksa, kurulum ortamı diskleri algılayamıyor demektir.
- Eğer hala görünmüyorsa, yukarıdaki adımları tekrar gözden geçirin.

Bu adımları takip ederek sorununuzu çözebilirsiniz. Eğer aynı sorun devam ederse, daha fazla teknik detay sağlamanızı bekleyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…