Kurarken görmüyor. HDD bağlıyorum Windows da görüyor. Ana diski görüyor fakat ben 2. diske kurmak istiyorum.
1.
BIOS/UEFI Ayarlarını Kontrol Et
- Bilgisayarınızı açın ve BIOS/UEFI ayarlarına girmek için genellikle F2, DEL veya ESC tuşuna basın (anakartınıza bağlı olarak değişebilir).
- "Boot" sekmesine gidin ve SATA ayarlarını kontrol edin.
- SATA modunu IDE, AHCI veya RAID olarak değiştirin. Genellikle AHCI en iyi sonuçları verir.
2.
Disk Bağlantılarını Gözden Geçirin
- Bilgisayarınızı kapatın ve 2. diskin bağlantılarını kontrol edin (SATA kablosu ve güç kablosu).
- Diğer SATA portlarına takmayı deneyin veya mümkünse başka bir kablo kullanın.
3.
FydeOS Kurulum Medyasında Kontrol
- FydeOS’un yüklü olduğu USB bellek veya CD'de bir sorun olup olmadığını kontrol edin. Başka bir bilgisayarda boot etmeyi deneyin.
- USB bellek veya CD'yi FAT32 formatında ve uygun bir şekilde oluşturduğunuzdan emin olun.
4.
Diskin Formatını Kontrol Edin
- Windows işletim sisteminde disk yönetimine gidin (Başlat menüsüne sağ tıklayıp "Disk Yönetimi" seçin).
- İkinci diskin formatının doğru olduğundan emin olun (NTFS veya exFAT yeterli olabilir). Gerekirse diski yeniden biçimlendirebilirsiniz ancak tüm verilerin silineceğini unutmayın.
5.
Kurulumda Disk Seçen Aşama
- Kurulum sırasında "Disk Seçimi" adımında, tüm disklerin listelendiğinden emin olun. Eğer yoksa, kurulum ortamı diskleri algılayamıyor demektir.
- Eğer hala görünmüyorsa, yukarıdaki adımları tekrar gözden geçirin.
Bu adımları takip ederek sorununuzu çözebilirsiniz. Eğer aynı sorun devam ederse, daha fazla teknik detay sağlamanızı bekleyeceğim.