G Pro X Superlight Lightspeed vs Deathadder v3 Pro

Bütçe
3000

nyks91

Uzman
Logitech G Pro X Superlight Lightspeed - 2.999₺ (Teknosa)
Razer Deathadder v3 Pro - 3.399₺ (Pckolik)

Bu iki mouse arasında kararsız kaldım, iki mouseun shapeleri farklı evet bunda da kararsız kaldım.

Valorant, CS oyuncusuyum ve hayatımda hiç hem kablosuz hem de hafif fare kullanmadım. Claw tutuşa sahibim ve logitech g proyu denediğimde elime rahat geldi ama uzun kullanımda fikrim yok. Razer ise ergo olduğu için elime rahat geleceğini düşünüyorum ama pek fikrim yok. Bu iki mouse sahip arkadaşlarım var ve ikisi de memnun ama ikisinde de scroll sorunu olmuş. İki üründe garanti de scroll sorunundan dolayı ürün değişimi yapıyor mu bilmiyorum yapıyorsa direkt onu alacağım.

Bu forumda daha önce benzer bir konu açmıştım ve mouse olarak Lamzu Maya X ile Fantech Helios II Pro önerilmişti. Lamzu 4.5K fiyatında ve o fiyatı vermek istemiyorum. Helios 2 ise aralarında en iyi özelliklere sahip olmasına rağmen (8k dongle ile geliyo) shape yani şeklinden dolayı elime tuhaf gelecek gibi hissettiriyor.

Fikir verebilecek ve yardımcı olabilecek var mı acaba?

Aslında ikisi de değil ama bütçe dar sanırım.

Bütçe genişletişlebilirse kesinlikle G Pro X Superlight 2 alın. Onun dışında Düz G Pro X'e o para verilmez artık. V3 Pro daha iyi bir tercih olur ancak V3 Pro'ya da o para verilmez. Seçtiğin iki seçenek de yanlış. 1-2 ay daha bekleyip üstüne koyabileceksen kesinlikle GPX 2 al. Stok skatezlerini de değiştir. Şu an piyasada yazılım pratikliğini ve donanım gücünü GPX 2 kadar iyi birleştiren bir fare yok. Razer'a hiç gözün kaymasın, aman diyeyim. Razer Synapse ile uğraşmak 30 yaşındaki Alman arabasını adam etmeye çalışmakla aynı işkence.

Öncelikle GPX, 2.999 TL değil. Belki de kuponunuz falan vardır Teknosa'da bilemiyorum. Deathadder V3 Pro güncel olarak alinmaz, scroll sorunu da mevcut evet.

Helios 2 Pro S, claw tutuşa gayet uygun bir fare. Eloshapes sitesinden kiyaslama yapabilirsiniz.

Açıkçası Razer Cobra Pro bakılabilir, 2.800 TL pckolik.com sitesinde.

Butcenizdeki en iyi seçenek Helios 2 Pro S.

Razer ile başlayan cümlenize kadar kesinlikle hakli olduğunuzu düşünüyorum. Belirtmek isterim ki bu benim şahsi düşüncemdir: Razer'in yaziliminin, en iyi ekipman yazilimlarindan biri olduğunu düşünüyorum. Neden böyle düşünüyorsunuz anlamadım. Ne gibi sorun yaşadınız?

Claw tutuşa ergo fare uymaz ayrıca. Deathadder V3 Pro palm için üretilmiş bir fare.

Çok fazla kaynak tüketiyor, arka planda açıkken 900MB RAM yiyor. Çoğu zaman ürünleri görmüyor. ProType Ultra mevcut ve klavyeden Synapse yüzünden soğudum.

Superlight 2 veya viper v3 pro zaten direkt almak istediğim fareler ama birisi 5600 TL diğeri 8K civarında o yüzden bütçem yetse dahi almak istemiyorum. Bütçe konusunda 4.5K ya kadar çıkabilirim ama çıkmanın mantıklı olduğunu pek düşünemedim. Zaten ne alırsam alayım 1.5 yıl içerisinde bir takım sorunları olacak, garantiye verip tekrar 1 yıl kullanma imkanı var (en azından razer ve wraith ürünleri için bu durum geçerli logitech bilmiyorum)

Bugün teknosa mağazasına gittim ve şaşırdım, gidip fiyatı tekrar tekrar sorduttum valla 3K idi ve indirim yoktu. Mouse pad ile beraber satılıyordu ki hatta 3K ya vatan sitesinde de bir fiyat gördüm mousepad ile beraber aynısı.

Razer Cobra Pro ve Helios 2 Pro S arası kafamı karıştırıyor, shape olarak Razer Cobra daha mantıklı geliyor ama yine razer olduğu için scroll sorunu olacaktır diye düşünüyorum ve ek olarak da gelecekte kullanmak istersem 2K hz desteği mevcut değil. 2K - 4K HZ lerin gerekli olduğunu pek düşünmüyorum fakat yine de emin değilim, Razer Cobra Pro'yu araştıracağım.

Cobra Pro'da scroll sorunu mevcut değil. Helios 2 Pro S alırdım açıkçası ben.

Tartışılır, 5000 TL'ye çıktıkça rakiplerininde artığını düşünüyorum GPX 2'nin. Zaten beyaz rengi de sararıyor zamanla, öbür renklerde 5600 TL ve açıkçası alınabilir olduğunu düşünmüyorum, daha geçen 4100-4400 arası gezinen farenin bu fiyata çıkması anormal.

888 IPS 88G bir şey ifade etmiyor bunu bildiğini varsayıyorum, önemli olan sensör doğruluğu ve gecikme süresi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Alternatifi çok evet ama donanım dışında özellikle Türkiye'de bu paraları vermişken Logitech RMA gibi bir nimetten faydalanmamak büyük cesaret bence. Bilemiyorum ben para verdiğim şeyin arkasında duran koca bir dağ istiyorum. İthalatçılarla uğraşmak istemiyorum. Sararma işini de halletmek kolay, bir kamyon yöntem var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cobra Pro'da scroll sorunu mevcut değil. Helios 2 Pro S alırdım açıkçası ben.
Peki Razer Viper v2 Pro mu yoksa Helios 2 mi?
İkisini de fix 1K gibi düşün, helios olursa 2-4K da kullanırım orası ayrı tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…