G.Skill 6400 MHz CL30 RAM'de mavi ekran sorunu

Mavi ekran için dump dosyası oluşmuş olmalı. Dump dosyasını paylaşabilir misiniz?

Sorun RAM, XPG CL30 kulanıyordum. Bir sorun yoktu. A-die yeni RAM aldım. Timing düzelmemiz gerek. @Ayhan Dönmez yardımcı olabilir misin? Benim IMC golden.

Sorun RAM, XPG CL30 kulanıyordum. Bir sorun yoktu. A-die yeni RAM aldım. Timing düzelmemiz gerek. @Ayhan Dönmez yardımcı olabilir misin? Benim IMC golden.
Minidump dosyası olmadan doğrudan RAM kaynaklı demek sağlıklı olmaz. Özellikle DDR5 tarafında manuel timing/voltaj müdahaleleri sonrası farklı senaryolar da oluşabiliyor.

Önce dump dosyası varsa inceleyelim, ardından net değerlendirme yapabiliriz. Aksi halde konu yalnızca varsayımlar üzerinden ilerlemiş olur.

1:2 moda atmış, UCLK=MCLK yapıp denedin mi? Ayrıca BSOD yediğinde Minidump oluştuysa onu da iletirsen analiz edebilirler, faydalı olabilir. @ggbye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…