Arda_46

Uzman
Merhaba 04/04/2025 tarihinde almış olduğum RAM'leri daha yeni takma imkanım oldu ancak şüphelerim var sizlerden yardım almak istedim bu RAM'lerin sahte olup olmadığını nasıl anlarız.
Şimdi aklıma geldi düzletme yapıyorum XMP açınca PC'ye bir şey oluyor mavi ekran siyah ekran gibi.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-04-10 135326.webp
    Ekran görüntüsü 2025-04-10 135326.webp
    20,8 KB · Görüntüleme: 100
  • hghghghghghgh.webp
    hghghghghghgh.webp
    20,5 KB · Görüntüleme: 91
Satın aldığınız sitenin bağlantısını atar mısınız?

Serial numaralarını bağlantıdan yollarsan sana geri dönüş yaparlar.

Ayrıca iki belleğin de serial numarası aynı değil.

Bunun dışında iade edip kit olarak satan düzgün bir satıcı bulmanı öneririm. XMP açınca yaşadığın sorun büyük ihtimalle farklı üretim bellekler olduğundandır.

Yerinde olsam Amazon'un sattığı şu kiti alırdım.

Merhaba 04/04/2025 tarihinde almış olduğum RAM'leri daha yeni takma imkanım oldu ancak şüphelerim var sizlerden yardım almak istedim bu RAM'lerin sahte olup olmadığını nasıl anlarız.
Şimdi aklıma geldi düzletme yapıyorum XMP açınca PC'ye bir şey oluyor mavi ekran siyah ekran

Ayrıca iki belleğin de Serial numarası aynı değil.

Bunun dışında iade edip kit olarak satan düzgün bir satıcı bulmanı öneririm. XMP açınca yaşadığın sorun büyük ihtimalle farklı üretim bellekler olduğundandır.

Mem test yapsa faydası olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:

Ayrıca iki belleğin de Serial numarası aynı değil.

Ürünü satıştan kaldırmışlar sanırım adama yazdım ilk başta şey dedi kutu üstündeki ile RAM arasında fark olması normla falan dedi bende abi ne alaka falan dedim aynısı olması lazım falan dedim biraz zorlayınca tamam iade et dedi.

Sinerji'den bunu almayı düşünüyorum bende sizin yorumunuzda önemli tabii ki.

Windows'un kendi bellek tanımlamasını yaptım sorun bulmadı ama dediğim gibi XMP açamıyorum açtığımda hatalar sinsilesi başlıyor sanırım çakma ürün.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-04-10 150310.webp
    Ekran görüntüsü 2025-04-10 150310.webp
    12 KB · Görüntüleme: 102
Ürünü satıştan kaldırmışlar sanırım adama yazdım ilk başta şey dedi kutu üstündeki ile RAM arasında fark olması normla falan dedi bende abi ne alaka falan dedim aynısı olması lazım falan dedim biraz zorlayınca tamam iade et dedi.

Windows'un kendi bellek tanımlamasını yaptım sorun bulmadı ama dediğim gibi XMP açamıyorum açtığımda hatalar sinsilesi başlıyor sanırım çakma ürün.

Çip farklılığı her şey olabilir. Attığını alabilirsin. İade et eskisini. İstersen bu ürünün orijinalliğine bakalım. Dış ve belleğin soğutuculara dik mi yoksa eğimli ki konumlandırılmış?

İade edin. Sinerji'nin sorun çıkaracağını sanmıyorum.

Çip farklılığı her şey olabilir. Attığını alabilirsin. İade et eskisini. İstersen bu ürünün orijinalliğine bakalım. Dış ve belleğin soğutuculara dik mi yoksa eğimli ki konumlandırılmış?

Tam dediğin yeri anlamadım bu fotoğraflar ile anlayabilir miyiz?

Dosya Ekleri

• IMG_20250410_151744.webp
    IMG_20250410_151744.webp
    2,3 MB · Görüntüleme: 58
  • IMG_20250410_151751.webp
    IMG_20250410_151751.webp
    2,2 MB · Görüntüleme: 55
  • IMG_20250410_151850.webp
    IMG_20250410_151850.webp
    2,6 MB · Görüntüleme: 91