@w1llard, A520'de ayarlara dokunuluyor mu bilmiyorum. XMP'yi yine aktif et ama DRAM Frequency sekmesine girip 3600 MHz'i 3466 veya 3533 yapmayı dene. Eğer direkt değiştirilemiyorsa kilitlidir. A serisinde OC muhabbeti ya yok ya da kısıtlıydı diye hatırlıyorum, emin değilim.
Merhaba dediğinizi az önce yaptım. DRAM Frequency yerini bulamadım, daha doğrusu Türkçe arayüz kullanıyorum.
XMP altındaki System Memory multipiler sadece o ayar değiştiriliyordu, Advanced Memory Settings'de değiştirebilecek bir ayar yoktu.
Neyse 34.66 yaptım orayı, sistem açıldı fakat girişte RAM hatası verip kapanıp durdu, gene sıfırladım BIOS'u geldim. Ne yapabilirim?
Aynı model olsa da çip revizyonu farklı olabiliyor.
Yine de XMP kapalı şekilde tek RAM ile sistemi açın, XMP'yi aktif edip kaydedip çıkın, yeniden başladığında sorunsuz açılırsa kapatıp 2. RAM'i ekleyin.
Aynı model olsa da çip revizyonu farklı olabiliyor.
Yine de XMP kapalı şekilde tek RAM ile sistemi açın, XMP'yi aktif edip kaydedip çıkın, yeniden başladığında sorunsuz açılırsa kapatıp 2. RAM'i ekleyin.
Hocam biraz uğraştırır o ya, başka yöntem yok mu bakmak için? Aslında bu RAM'ler bayağı sıkıntılıymış, sorunu yaşayan tek ben değilmişim, internette bir sürü örnek var.