G.Skill Ripjaws 16 GB RAM, XMP sonrası overclock ile mavi ekran veriyor

cellades

Çalışkan
3200 MHz yapıyorum, XMP'de PC mavi ekran veriyor. Bir süre sonra Memtest yaptım bir şey çıkmadı. 2600 MHz yapsam bile mavi ekran alıyorum.
  • MSI Pro H610M-E DDR4 Intel H610 soket 1700 3200MHz(OC) M.2
  • G.Skill 16 GB (2x8GB) Ripjaws V DDR4 3600MHz CL18 1.35v Dual kit RAM

Son düzenleyen: Moderatör:
Açıkçası buna çok bir şey yapılamaz gibi geliyor en yakın aklıma BIOS Update geliyor.

MSI BIOS update

Buradan indirip BIOS Update edebilirsin XMP'ye bu arada çok da güvenilir değil zira senin için hazır voltaj ayarları yapsa bile kararsızlıklar çıkabiliryor ve buradan kaynaklı olduğunu bulmak çok zor. Belki kendi kararlı ayarlarını bulmaya çalışabilirsin.

Memtest yapmışsınız ama yine de RAM'leri ayrı ayrı deneyin derim. BIOS ayarlarını sıfırlamayı ve XMP olmadan çalıştırmayı deneyin bir süre.

Ayrıca işlemci olarak ne kullanıyorsunuz? MSI Pro H610M-E anakart resmî olarak DDR4 3200 MHz OC RAM'leri destekliyor ama bu hız 12. veya 13. nesil işlemcilerle daha uyumlu oluyor genelde.

Bir de sistemi açabiliyorsanız dump dosyası paylaşmanız çözüme daha kolay ulaşılmasını sağlayabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…