G.Skill Ripjaws Memtest hata veriyor

SwArOn

Uzman
@Caner Uncu hocam biraz test ettim ayarları değiştirip ama her türlü hata veriyor,
Anakart: Gigabyte B550M DS3H rev 1.5
RAM: G.Skill Rpijaws 3200C16D-32gvk
XMP kapalı hali.

XMP açık hali.

XMP kapatıp değerleri elle girdim tek modüle.

Aynı şekilde çift modül de elle girip denedim sonuç aynı.

Hata vermeye hep test 7'de başlıyordu. Anakart ile uyumsuzluk falan mı çıkardı acaba dedim baktığımda Support RAM listte yoktu. Çünkü onun için eski RAM'leri de takıp teste soktum onlar da yoktu o listede.
Onların sonucu normal çıktı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Support RAM list

Böyle bir liste yok. QVL listesi vardır ve orada da her RAM olamaz. Sadece test edilen RAM'ler vardır o listede. Ama bu, test edilmeyenlerin o anakartla uyumlu olmadığı anlamına gelmez.

Böyle bir liste yok. QVL listesi vardır ve orada da her RAM olamaz. Sadece test edilen RAM'ler vardır o listede. Ama bu, test edilmeyenlerin o anakartla uyumlu olmadığı anlamına gelmez.

RAM'ler sorunlu o zaman. Testten öncede sonra da bir takılmalar donmalar oldu hep. Tarayıcılar (farklı tarayıcı denedim belki Opera bozuktur diye) donuyor, uygulamalar açılmıyordu çok dengesiz çalışmaya başlamıştı sistem.

@pawEn hocamın açtığı vatan indirimi konusundan 3600MHz olanları görüp iadeye yolladıklarımı beklemeden sipariş verdim. Gelince kutunun içinde garanti belgesini gördüm öncekinde yoktu yüksek ihtimal iade ürün gelmişti bana. Taktım diğerleri gibi sorun veya yavaşlama yapmadı, test yaptım sonlara doğru atladım 2-3 testi sorunsuzdu hepsi. Tek kalan bozuk RAM'lerin iadesinin onaylanması. @Smmmhunter ve @Caner Uncu yardım ve öneri için teşekkürler.

Son düzenleme:
Şunu forumda her insanoğluna anlatmaktan gına geldi. RAM kategorisinin üstüne açıklama şeklinde vs ekleyemez misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…