XMP'yi açın, sonra sadece gelişmiş ayarlardan frekansı düşürün başka bir şeye dokunmayın kaydedip çıkın.

XMP'yi açın, sonra sadece gelişmiş ayarlardan frekansı düşürün başka bir şeye dokunmayın kaydedip çıkın.
Yine crash yedim maalesef. Ne sebep olabilir buna? 2866'da bile nadiren de olsa kendini resetliyordu sistem, ramden dolayı olduğunu düşünüyorum. Bunu yazdıktan hemen sonra da mavi ekran yedim, memory management yazıyordu altta.

RAM'lerin numaraları aynı olsa da çiplerin revizyonları farklı olabiliyor, Ryzen 2600 3200MHz'e kadar çalıştırabiliyor, 2866 rahat çalıştırması lazım, mantıklı görünen RAM'lerin birbiriyle uyumsuz olması.

RAM'lerin numaraları aynı olsa da çiplerin revizyonları farklı olabiliyor, Ryzen 2600 3200MHz'e kadar çalıştırabiliyor, 2866 rahat çalıştırması lazım, mantıklı görünen RAM'lerin birbiriyle uyumsuz olması.
2866'nın üstüne çıkmamak en sağlıklısı o zaman, değil mi? Memory management mavi ekranını autoya aldıktan sonra ilk kez gördüm. Şimdilik 2866'dan devam edeceğim fakat dediğim gibi bunda bile çok nadiren de olsa sistem kendini 1-2 kez resetlemişti. Kesinlikle ram kaynaklı mı onu bilemiyorum.