HWiNFO tam mod açıp RAM kısmını genişlet, bir modüle tıkladığında açılan pencerede yazması gerekli ama n/a yazdığı da oluyor.

6000 için 400 tRFC açamıyorsa m-die'dir. SoC override yapılmaması sebebi MSI'da buglı ve hala düzeltmediler, bir de stabilizasyonu daha zor. AMD overclocking kullanman lazım, tavsiye ediliyor. @blaiszy

N/a duruyor orada da bakmadığım yer kalmadı anakart sitelerindeki uyumlu RAM'ler kısmında bişle baktım sadece Hynix yazıyor.
Modül parça numarası: AX5U6000C3016G-DCLARWH vaktin olur bakarsan ya da incelersen ürün bu. ChatGPT ile konuştum a-die demişti ama batchlerin içinde m-die olanlar da olabiliyormuş öyle dedi. @Ayhan Dönmez

N/a duruyor orada da bakmadığım yer kalmadı anakart sitelerindeki uyumlu RAM'ler kısmında bişle baktım sadece Hynix yazıyor.
Modül parça numarası: AX5U6000C3016G-DCLARWH vaktin olur bakarsan ya da incelersen ürün bu. ChatGPT ile konuştum a-die demişti ama batchlerin içinde m-die olanlar da olabiliyormuş öyle dedi. @Ayhan Dönmez
Şurda bahsediyor chiplerden belki işine yarar.

Bu A ya da M-Die çıkabilir. EXPO açtıktan sonra tRFC1 değerini 400 yap, M-Die boot etmez A-Die ise boot eder.