1.55 6000 CL26 390 stabil ise 360 için değişmiyek mi hocam 384 bile crash verdiriyor.

1.55 390 yeterli.

Hocam test başarılı, fan devrini arttırmıştım kasadaki, ram sıcaklıkları da 50yi geçmedi

Kalacak bu şekilde, ellemeyin. SMU Debug Tool'dan PBO kısmına tıklatıp mevcut PBO profilinizi iletin.

1.55 390 yeterli.

Kalacak bu şekilde, ellemeyin. Smu Debug Tool'dan PBO kısmına tıklatıp mevcut PBO profilinizi iletin.

Hocam Smu'da gösterge biraz değişik, Core2 0 diyor ama aslında onu yok saymanız lazım. Direkt sırasıyla gidiyor Core 0'dan 6 ya kadar. -20, -16, -12, -21, -11, -33 co.

BIOS'tan +150 verdim, voltajlar şu an her Core için 1.301-1.305 arası sabit, ya +200 deneyeceğim ya da voltajı düşüreceğim sonraki adımda. Ama işlemci soğutucum 7 bakır borulu olan Thermalright bir de onu 3 fanlı modifiye ettim şu an için ısınma sorunu yaşatmadı.

Ekran kartının altına 2 fan eklemesi yaptım (fan birleştirici bir aparat ile montaj yapılıyor ekran kartı gibi) dün siz aktif soğutma isteyince.

Düzenleme: Bir de son yaptığımız voltaj ayarlarını bir nebze düşürerek deneme yapmayı önerir misiniz? En azından VSOC 1.22-1.23, vdd 1.53-1.54, vddq 1.43-1.44 bandına çeksem bile yazı kurtarır diye düşünüyorum.

Dosya Ekleri

• smu.webp
    smu.webp
    51,3 KB · Görüntüleme: 33
  • kasa.webp
    kasa.webp
    942,9 KB · Görüntüleme: 31
Hocam Smu'da gösterge biraz değişik, Core2 0 diyor ama aslında onu yok saymanız lazım. Direkt sırasıyla gidiyor Core 0'dan 6 ya kadar. -20, -16, -12, -21, -11, -33 co.

BIOS'tan +150 verdim, voltajlar şu an her Core için 1.301-1.305 arası sabit, ya +200 deneyeceğim ya da voltajı düşüreceğim sonraki adımda. Ama işlemci soğutucum 7 bakır borulu olan Thermalright bir de onu 3 fanlı modifiye ettim şu an için ısınma sorunu yaşatmadı.

Ekran kartının altına 2 fan eklemesi yaptım (fan birleştirici bir aparat ile montaj yapılıyor ekran kartı gibi) dün siz aktif soğutma isteyince.

+100/-25 verin BIOS'tan, öyle tekrardan VT3 alın. FCLK 2200 için de önemli vt3.

Per Core, çok şart değil. BIOS'tan PBO bölümünü iletin. @gogol
C-state kapalı mı?

Düzenleme: Bir de son yaptığımız voltaj ayarlarını bir nebze düşürerek deneme yapmayı önerir misiniz? En azından VSOC 1.22-1.23, vdd 1.53-1.54, vddq 1.43-1.44 bandına çeksem bile yazı kurtarır diye düşünüyorum.

@gogol düşürmenin faydası olmaz, bu şekilde kalsın. Sınırda zaten. 1.5 vdd yeterli değil, 1.52 sınır. 1.55 kalsın, vddq 1.45 kalsın. Sıcaklığa etkisi yok Vddq'nun.

Son düzenleme:
+100/-25 verin BIOS'tan, öyle tekrardan VT3 alın. FCLK 2200 için de önemli vt3.

Per Core, çok şart değil. BIOS'tan PBO bölümünü iletin. @gogol
C-state kapalı mı?

@gogol düşürmenin faydası olmaz, bu şekilde kalsın. Sınırda zaten. 1.5 vdd yeterli değil, 1.52 sınır. 1.55 kalsın, vddq 1.45 kalsın. Sıcaklığa etkisi yok Vddq'nun.
Tüm bios ayarları hocam buyrun:

Dosya Ekleri

• bios1.webp
    bios1.webp
    891,1 KB · Görüntüleme: 22
  • bios2.webp
    bios2.webp
    921,9 KB · Görüntüleme: 21
  • bios3.webp
    bios3.webp
    895,5 KB · Görüntüleme: 22
Global C-State ayarı kapatın, sonrasına All Core -25 VT3 testi alın. Integrated Graphics ayarı da kapatılacak. VT3 geçerse problem yoktur, hata alırsan -20 teste alın.

VT3:

Release y-cruncher_gui.201125 · Profetorum/y-cruncher_GUI

y-cruncher - A Multi-Threaded Pi Program

1775150055257.webp

Memory 26G yazılacak, 7200 saniye yeterli. CPU+RAM tıklayın, sadece VT3 tikli olsun. Arka plan boş olacak, bellek temizliği sonrası teste başlanacak. PBO+RAM genel stabilite testidir. GUI sadece arayüzdür, Zip'ten çıkartın Y-Cruncher dosyasını. Sonrasında GUI .exe uzantılı dosyayı, Zip'ten çıkarttıktan sonra klasör içine atınız.

Bellek temizliği:

1776970590740.webp

@gogol Bu şekilde VT3 bakın tekrar, Boost +100 verin sadece.

@gogol Power Supply Idle Control, Typical yapın. TSME kapatın ekstra. SOC Uncore OC Mode Enabled.

Global C-State ayarı kapatın, sonrasına All Core -25 VT3 testi alın. Integrated Graphics ayarı da kapatılacak. VT3 geçerse problem yoktur, hata alırsan -20 teste alın.

VT3:

Release y-cruncher_gui.201125 · Profetorum/y-cruncher_GUI

y-cruncher - A Multi-Threaded Pi Program

1775150055257.webp

Memory 26G yazılacak, 7200 saniye yeterli. CPU+RAM tıklayın, sadece VT3 tikli olsun. Arka plan boş olacak, bellek temizliği sonrası teste başlanacak. PBO+RAM genel stabilite testidir. GUI sadece arayüzdür, ZIP'ten çıkartın Y-Cruncher dosyasını. Sonrasında GUI .exe uzantılı dosyayı, ZIP'ten çıkarttıktan sonra klasör içine atınız.

Bellek temizliği:

Eki Görüntüle 243300

@gogol Bu şekilde VT3 bakın tekrar, Boost +100 verin sadece.

@gogol Power Supply Idle Control, Typical yapın. TS'me kapatın ekstra. SoC Uncore OC Mode Enabled.

@Ayhan Dönmez Hocam dediğiniz BIOS ayarlarının hepsini yaptım eksik yok, +100 MHz Boost ve -25 CO ile y-cruncher testi de tamamdır ama vaktim bugün dardı testi 2 saat yerine 1 saat yaptım. Değerler bu şekilde:

Dosya Ekleri

• benchmark_y_crunch.webp
    benchmark_y_crunch.webp
    568,8 KB · Görüntüleme: 38
  • son ram ayarları.webp
    son ram ayarları.webp
    34,1 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleme:
@Ayhan Dönmez Hocam dediğiniz BIOS ayarlarının hepsini yaptım eksik yok, +100 MHz Boost ve -25 CO ile y-cruncher testi de tamamdır ama vaktim bugün dardı testi 2 saat yerine 1 saat yaptım. Değerler bu şekilde:

%90 stabil kabul edebiliriz PBO+RAM ayarlarını. Bu şekilde oyunda deneyin, geri dönüş bildirirsin. Uzun teste boş vakitte alın, RAM temizlik sonrası 150 dakika RTP ve 9000 saniye VT3 alınacak. Totalde 4-5 saat yani, boş vakit ayır buna bir gün. İyice emin olmak lazım. Voltaj kısma yoluna gitmeyin, BSOD sebebi. Sınırda kullanmayın, şu an için bu değerlerde kalmalı hepsi. @gogol Buradaki mantık, sizin düşündüğünüzün tam tersi şekilde işliyor.

tRFC 360 ve tREFI 65K için de aktif soğutma uygulayın, yazın yine problem yaşarsın. Diğer türlü tRFC 390 ve tREFI 50K çekmen lazım. Voltaj kısma yoluna gitmeyin dediğim gibi, tRFC ve tREFI VDD isteyip istemediği şüpheli Hynix'te. Diğer tRCD ve tCL olarak sınırdasınız şu anda, mavi ekran yersiniz ya da işletim sistemini bozar zaman içinde. Voltaj için pay bırakılmalı, VDrop mevcut.

%90 stabil kabul edebiliriz PBO+RAM ayarlarını. Bu şekilde oyunda deneyin, geri dönüş bildirirsin. Uzun teste boş vakitte alın, RAM temizlik sonrası 150 dakika RTP ve 9000 saniye VT3 alınacak. Totalde 4-5 saat yani, boş vakit ayır buna bir gün. İyice emin olmak lazım. Voltaj kısma yoluna gitmeyin, BSOD sebebi. Sınırda kullanmayın, şu an için bu değerlerde kalmalı hepsi. @gogol Buradaki mantık, sizin düşündüğünüzün tam tersi şekilde işliyor.

tRFC 360 ve tREFI 65K için de aktif soğutma uygulayın, yazın yine problem yaşarsın. Diğer türlü tRFC 390 ve tREFI 50K çekmen lazım. Voltaj kısma yoluna gitmeyin dediğim gibi, tRFC ve tREFI VDD isteyip istemediği şüpheli Hynix'te. Diğer tRCD ve tCL olarak sınırdasınız şu anda, mavi ekran yersiniz ya da işletim sistemini bozar zaman içinde. Voltaj için pay bırakılmalı, VDrop mevcut.
Hocam çok çok teşekkür ederim yardımlarınız için, ellerinize sağlık. Son bir hususta da fikrinizi almak isterim, işlemciyi 200 mhz boost olarak kullanmak istesem nasıl bir ayarlama yapmak mantıklı olur? Per core gereksiz demiştiniz, -25 co ile +200 boost yer mi acaba?

Hocam çok çok teşekkür ederim yardımlarınız için, ellerinize sağlık. Son bir hususta da fikrinizi almak isterim, işlemciyi 200 mhz boost olarak kullanmak istesem nasıl bir ayarlama yapmak mantıklı olur? Per core gereksiz demiştiniz, -25 co ile +200 boost yer mi acaba?

VT3 geçerse yiyordur. Silikona bağlı o, VT3 geçmezse de bazı oyunlarda aralıklı Drop yapar. Ya da Crash verir. Yazın sıkıntı çıkartır özellikle, o vakit bu testlerin hepsini tekrardan yapacaksın. Aktif soğutma olayını çöz, 65K ve 360 sıkıntı çıkartır dediğim gibi. Yazın yine +200 sıkıntı olabilir, voltaj ihtiyacı artar.

VT3 mantığında uzun teste bunu da dahil et, minimum 2 saat uygulayın:

2.5 saat test başına yeterlidir, RTP de 150 dakika o yüzden. SR'ye yeter, 10-12 saat gerek yok. Aktif soğutma yok, o bile Fail sebebi çünkü uzun testte.

P95 Large test açarsın. VT3 muadili.