redstella

Uzman
Merhaba, ASUS ROG STRIX G16 kullanıyorum, ekran kartım RTX 4050. Laptopum G-Sync destekliyor fakat aktif etmek için masaüstünü Optimus, işlemcinin GPU'sunu kullanmadan NVIDIA ekran kartına geçirmem gerekiyor, bu herhangi bir perforrmans kaybına yol açar mı? Intel sekmesine girdiğimde Adaptive Sync açık görünüyor, Adaptive Sync ve G-Sync arasında yaptığım değişime değecek bir fark olur mu? Bunu sormak istedim.

resim_2024-09-19_150840585.webp

Merhaba, ASUS ROG STRIX G16 kullanıyorum, ekran kartım RTX 4050. Laptopum G-Sync destekliyor fakat aktif etmek için masaüstünü Optimus, işlemcinin GPU'sunu kullanmadan NVIDIA ekran kartına geçirmem gerekiyor, bu herhangi bir perforrmans kaybına yol açar mı? Intel sekmesine girdiğimde Adaptive Sync açık görünüyor, Adaptive Sync ve G-Sync arasında yaptığım değişime değecek bir fark olur mu? Bunu sormak istedim.

Eki Görüntüle 84308
Açık ise G-Sync intel üzerinden yapıyordur. Fakat MUX yani sadece Harici GPU yu kullanırsanız eğer performansınız kaybının aksine çok ciddi anlamda performansınız yükselir.

Açık ise G-Sync Intel üzerinden yapıyordur. Fakat MUX yani sadece harici GPU'yu kullanırsanız eğer performansınız kaybının aksine çok ciddi anlamda performansınız yükselir.

Aynen şu an G-Sync (Adaptive Sync olarak) Intel uzerinden yapiliyor, masaustundeyken Intel oyuna gecincede NVIDIA'ya donuyor laptop masaustunude NVIDIA'ya gecirince performans kaybi olmaz yani.

Aynen şu an G-Sync (Adaptive Sync olarak) Intel uzerinden yapiliyor, masaustundeyken Intel oyuna gecincede NVIDIA'ya donuyor laptop masaustunude NVIDIA'ya gecirince performans kaybi olmaz yani.
Kaybı olmaz diyorum, artışı olacaktır. MUX Switch istiyor insanlar çünkü performansı arttırıyor.

Evet performans kaybı olmaz aksine artış olur. (sadece pilde daha fazla enerji tüketir), ayrıca Armoury Crate'den ya da BIOS'tan MUX Switch'i açabilirsiniz.