DarthGorsoy

Bilgin
Makaleler
48
Yer
TR
Selam millet.

Ana monitörüm Alienware AW2724HF, yanda da bir Lenovo var. Stüdyo dairede oturuyorum, çekyat ya da yatagimla masa arasi cok mesafe yok. Lenovo'yu satıp 43 inç M7 alsam, hem TV niyetine hem de 4K ikinci monitör niyetine kullanabilir miyim? Bir de 8-bit + FRC, yuvarlama 10 bit. Renk olarak AW2724HF'den önde midir, RAW görüntü ve 4:2:2 10-bit video isledigim oluyor (hobi).

@BerkayZ87 hocam, paneli nasıldır sizce? Büyük bir beklentim yok. Şimdilik OLED'e geçmek istemiyorum hem TV benzeri bir deneyim verir diye düşündüm.

M7 sasirtici derecede 60 Hz olmasina ragmen kotu bir ghosting ve black smearing performansina sahip degil lakin panel bilgisi mevcut degil, bulamadim. Nasil bir panel kullanildigini bilmiyorum. Gidip de koca monitore 6-COF panel kullanmislarsa kisa vadede COF'larin asinma ihtimali var. Bu sebeple blind-pick olarak goruyorum ama fiyatindan oturu cok da yorum yapamiyorum cunku cok uygun.

Icerik uretimi icin VA onermem. Zaten bu model renk gamutu olarak da cok iyi bir model degil. Daha cok monitor almak isteyen ama ayni zamanda TV olarak da kullanmak isteyenlerin tercih edecegi bir model.

M7 sasirtici derecede 60 Hz olmasina ragmen kotu bir ghosting ve black smearing performansina sahip degil lakin panel bilgisi mevcut degil, bulamadim. Nasil bir panel kullanildigini bilmiyorum. Gidip de koca monitore 6-COF panel kullanmislarsa kisa vadede COF'larin asinma ihtimali var. Bu sebeple blind-pick olarak goruyorum ama fiyatindan oturu cok da yorum yapamiyorum cunku cok uygun.

Icerik uretimi icin VA onermem. Zaten bu model renk gamutu olarak da cok iyi bir model degil. Daha cok monitor almak isteyen ama ayni zamanda TV olarak da kullanmak isteyenlerin tercih edecegi bir model.

O zaman bunu TV niyetine alip, ileride de Alienware'ı 27 inç bir OLED'le degistirsem?