Giriş modeli kartlarda çok fark olacağını sanmıyorum. Soğutma performansı testlerini de genelde en üst modellerine yapıyorlar. Tüm kartları test eden bir kanal veya site yok. Kasanıza sığıyorsa 3 fanlı modelleri alabilirsiniz.

Bu fiyatlara yakın olarak Gainward üst firması Palit'in şu ürünü var. Belki tasarımından dolayı tercih edilebilir.

Ayrıca Galax'ın kartı var. Ama açıkcası iki fanlı alacaksanız Inno gayet yeterli.

INNO3D 5070 = @Şişman Adam
Bu ikiliyi araştırdığımda bulduklarımı yazayım. (Eğer istersen kaynak eklerim de çok üşendim tekrar bulmaya.)
Palit Infinity III ve Python III ün birebir aynı model olduğu dip notu ile giriyorum.

Soğutma olarak Palit hüsran. Üç fanı var falan hikaye. 1800 RPM'de 70-73 derece arası takılıyor. INNO3D Twin X2'de benzer RPM ve sıcaklıklarda çalışıyor iki fan ile.

Malzeme kalitesi olarak Palit de plastik, INNO metal backplate kullanıyor. Soğutma kısmında dediğim olay da bunun bir alt dalı zaten.

VRM olarak INNO3D "muhtemelen" daha başarılı. RTX 5060 Ti'larında bulmuştum; Palit'te 5 faz 50A varken INNO3D'de 7 faz 50A var. "Soğutmadan kısıp VRM eklemişlerdir belki" diye girdim o da çıkmadı. Muhtemelen RTX 5070 de aynı şekilde ilerliyor. RTX 5070 INNO3D ve Palit/Gainward'ın board resimleri/incelemesi olması gerek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Zamanında ben de Palit ve Inno3d markaları arasında kalmıştım ve Inno3d olanı almıştım. Hâlâ oldukça memnunum. Ekran kartı sıcaklıkları yalnızca markaların soğutma çözümüne bağlı değil. Çevre/iklim koşulları ve kasanın hava akışı da etkiliyor. Ben kasamın hava akışına güveniyorum ve ekran kartı tercihlerimi yaparken markanın soğutma çözümünü esas kriter olarak belirlemiyorum.

O dönem Inno3d en ucuzuydu ve onu aldım. Dediğim gibi hâlâ memnunum. Ayrıca yaz aylarına gelmemiz sebebiyle undervolt da yaptım ve sıcaklıklar ortalama 10 derece düştü bende. Biraz vaktimi alsa da performans kaybı olmadan en uygun ayarı yakalayabildim.

Kartın incelemesini yapmıştım, okumak isterseniz aşağıya bırakıyorum.