Gainward RTX 5070 Ti Phoenix-S alınır mı?

Bütçe
40.000 TL
Çıkabilir hocam. Gaming gecesinde düşüyor onun haricinde zaten oldukça yüksek.
Zaten şimdi PNY eğer Sinerji'den alırsa bir sıkıntı anında 5-6 serilik YouTube videosu yüklemesi lazım, yoksa kale alınıp da sorunu çözülmeyecek. Geriye tek seçenek İncehesap kalıyor.

Nasıl ki MSI Ventus şöyle böyle deniyorsa o PNY'ın o modeli de öyle, Palit de öyle. Gigabyte'da termal putty mevzusu vardı akıyordu kokuyordu vesaire aklıma gelen bir bu var sıkça dile getirilen, power phase mevzusu çok etkilemez konu sahibini Gigabyte genelde ASUS-MSI kıyasla çok abanmıyor. PNY ile alakalı da 3-5 sebep var, aklıma gelen sadece ikisini söyleyebildim. MSI Ventus 40K olsa onu da alma derdim mesela. Zorunluluktan dolayı alınacak zaten, bir de kısa süre zarfında bu fiyatlara bulunamayacak bir daha hiçbiri.

Yani sadece termallere bakarak Palit S modeli 75 derece, PNY 69 derece deyip PNY almamak lazım. Mecburen ne indirimdeyse ondan birini alacak, bekledikçe alamayacak yakın zamanda bu kartları, zam geliyor yakında ciddi manada.

Çıkabilir hocam. Gaming gecesinde düşüyor onun haricinde zaten oldukça yüksek.
43 civarındaydı hep o, o yüzden dedim, 43'ten 37-38'e falan düşüyordu. Şimdi birden 50'nin üstüne çıktı. Yeni ve çok stok gelince değişir belki.

Bana kalsa alt modellerden hiçbiri alınmamalı, en çok arızalananlar hep bu modeller ama bu bütçeye başka model yok.

9070 XT'nin zaten kendine has problemleri var, ona bulaşırsa hiç işin içinden çıkamaz.

Hocam PNY'de 5070 Ti non RGB ile tepe model arasında fark nedir mesela? Neden bu kadar tepe model ve dip modelin üstüne basıyorsunuz?

Bir de bu zam geleceğini ne dayanarak söylüyorsunuz?

O modelin soğutma konusunda pek iyi değil diye biliyorum eğer en ucuz RTX 5070 Tİ olarak indirime girerse alınabilir.

Hocam PNY'de 5070 Ti non RGB ile tepe model arasında fark nedir mesela? Neden bu kadar tepe model ve dip modelin üstüne basıyorsunuz?
Asus Rog Strix ile ASUS Dual, MSI Suprim ile MSI Ventus arasındaki fark neyse o. Her marka için geçerlidir bu. Board'ın içini açıp bakman lazım anlamak için, sadece termal ile anlaşılmaz. PNY marka-model kaynaklı anlattığım sıkıntı var, Gigabyte'deki putty mevzusu 5000 serisinde hala devam ediyor mu bilgim yok. %100 sorunsuz değil bu markalar, bir de en dip modelini alıyorsun. Şimdi bu soru şununla aynı, Ferrari ile Tofaş'ın ne farkı var, ikisi de yolda gidiyor. Tabi bu araçların motorları farklı yol tutuşu farklı. En azından en dip model ile en tepe arasında çip aynı kalıyor, board'dan kısıyorlar dediğim şeyleri. En çok bu modeller arızaya düşüyor.

En basitinden tepe modelde PTM var 5000 serisinde çoğu markada, dip modelde fabrikasyon 1 yıl içinde pump out yapan macun var.

Bir de bu zam geleceğini ne dayanarak söylüyorsunuz?
Türkiye'de zam geleceğini söyleyebilmek için bir dayanağa ihtiyaç var mı Reis ABD'ye gidip geldi ya, bundan iyi gerekçe mi olur. RAM'lere ciddi zam gelecek diğerleri de yolda. Sinerji çoktan Patriot'a x1.5 dayadı bile.

Hocam benim bildiğim PNY'de 5070 Ti'da non RGB olan ile tepe model arasında hiçbir fark olmaması. Genelleme yapmak yerine bir kaynak bulabilirseniz tamam diyeceğim.

En basiti bizim işgüzar esnaf, dolar 1 TL bile olsa bu adamlar 40'tan işlem yapar.

Hocam benim bildiğim PNY'de 5070 Ti'da non RGB olan ile tepe model arasında hiçbir fark olmaması. Genelleme yapmak yerine bir kaynak bulabilirseniz tamam diyeceğim.
Suprim ile Ventus arası fark yok diyebiliyor musun?

Board içini açmamız gerekli, teardown varsa bakmak lazım, fark olmama ihtimali sıfıra yakın.

PNY için kaynakça izlemeni önerdiğim global repair kanallarında, göz atarsan göreceksin arızaya düşen kartları.

Hiç açıcı durmuyor. Kassız.

Yakında hepsi silinir piyasadan, super modeller çıkar.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.webp
    78,4 KB · Görüntüleme: 45
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…