Bütçe
40.000 TL

Gaming Gecesinde 40.000 TL altına düşerse almayı düşünüyorum. Sinerji'de PNY marka şuan 41.000 TL civarı ama taksit yapmıyor. Diğer taraftan Phoenix-S için çok kötü yorumlar okudum. Ne önerirsiniz?
Geçen hafta 38'e düştü aynı fiyattan, bu hafta yine koymuşlar.

Gaming Gecesinde 40.000 TL altına düşerse almayı düşünüyorum. Sinerji'de PNY marka şuan 41.000 TL civarı ama taksit yapmıyor. Diğer taraftan Phoenix-S için çok kötü yorumlar okudum. Ne önerirsiniz?
Bendek S değil ama ben çok memnunum. Tavsiye ederim.

S modellerinin kronik bir sorunu olduğunu sanmıyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_0034.webp
    IMG_0034.webp
    390,9 KB · Görüntüleme: 105

S modelinin soğutma sistemi çok başarılı değil, Vapor Chamber yok deniliyor, o sebepten fazla ısınabilir ya da fan devirleri yüksek olabilir. Bu tarz kartlarda bu sorunu ekran kartı altına 2-3 fan atarak çözebilirsin ya da fan devirlerini artırırsın. Bu fiyata bu kadar oluyor yani. Alırsan termal problemli olduğu bilerek alman gerekli. @boteul

38K'ya alınır, ama soğutma bloğu çok başarılı değil. Undervolt yaparak kullanırsın Afterburner üzerinden. Örneğin 950 mV 2.7 GHz sabitlersin, kart çıplak olsa bile ısınmaz. Bunu yapmazsan 2.7-2.8 GHz için 1050 mV veriyor stok BIOS. Yine oto fan devirleri de başarılı değil Gainward-Palit'in genelde, onları da manuel ayarlayacaksın. Bu şekilde verimli kullanabilirsin. 38K düşerse alırsın, düşmezse PNY modeline falan bakılabilir ama hepsi alt modeller, ROG Strix soğutma performansı beklememek lazım, parasına göre düşünmek gerekli. @boteul

S modelinin soğutma sistemi çok başarılı değil, Vapor Chamber yok deniliyor, o sebepten fazla ısınabilir ya da fan devirleri yüksek olabilir. Bu tarz kartlarda bu sorunu ekran kartı altına 2-3 fan atarak çözebilirsin ya da fan devirlerini artırırsın. Bu fiyata bu kadar oluyor yani. Alırsan termal problemli olduğu bilerek alman gerekli. @boteul
H6 FLOW kasasına sahibim, sistemi dizdim sadece GPU kaldı. H6 FLOW'un altında 140mm 2 tane fan bulunuyor. İş göreceğini düşünüyorum.

Kartı yakacağını sanmıyorum ya, 5 derece yüksek çalışsın hadi 10 diyelim. Zaten vapor chamber olanlar 50de geziyor benimki, 60 olsun ne oalcak ki.