Bütçe
40.000 TL
O da palit firmasına ait, bunların giriş orta ve üst diye koydukları her kart birbirinin aynısı bence.

Bendeki boşta böyle, yük altında da dediğim gibi 50'lerde, o yüzden dedim S modeli ne kadar kötü olabilir diye, zaten yorumlarında hep Furmark testinde 70 derece diye yazmış biri.
Eki Görüntüle 189840
5000 serisinde hotspot sensörü yoktu gerçi ama 4000 serisi ile kıyas edersen fabrikasyon halinde bile +15 civarında yük altında +10/15 arası GPU temp'e göre. 6 ay-1 yıl içinde pump out yapıyor, stokta kullandığında. Boştaki değil de yükteki problem.

Hocam Undervolt işlemi performans düşürür mü?
Hayır, stok haline göre %5-10 artırıyor performansı.

ROG Strix'in stoğuna erişiyorsun termal ve performans olarak.

Diğer opsiyon 70K'ya ROG Strix almak. Onda PTM vardır yüksek ihtimalle, 3 yıl kartı açmazsın :D

ROG etiketi var diye x2.

Peki bir sorum daha olacak. Ekran kartı ince ve koruma braketi olmadığı için eğilebilir diye korkuyorum. H6 Flow'da alta koyabileceğim bir destek yok. Anakarta bağlı Lian Li de koyamıyorum aldığım b850f strix ile uyumlu değil. Almama gerek var mı? Ne önerirsiniz?

Peki bir sorum daha olacak. Ekran kartı ince ve koruma braketi olmadığı için eğilebilir diye korkuyorum. H6 Flow'da alta koyabileceğim bir destek yok. Anakarta bağlı Lian Li de koyamıyorum aldığım b850f strix ile uyumlu değil. Almama gerek var mı? Ne önerirsiniz?
Şunun gibi bir ürün işinizi görebilir. Ya da çok model var 3D yazıcı ile basılmış satılan.

Son düzenleme:
Dediğim gibi koyabileceğim bir zemin yok.

Sonuç olarak yeniden 38k seviyesine düşerse almalımıyım sizce?
Bence al, @Ayhan Dönmez ne der bilemem de?
Koyarsın hocam, fazla bir yer kaplamıyor tutucunun ayağı zemindeki bir fanın köşesine oturtursun hiç bişeyi engellemez. Ya da kasaya anakarta monte edilenlerden bak incehesapta bu gece yine indirime girecek Lian Li modeli tutucu vardı.

Bu model özelinde dediğin sıkıntıyı yaşamazsın, düz tak geç, endişen olmasın o konuda.

38K düşerse al, düşmezde 40K+ modellere bak. 38K olarak düşünüldüğünde alınabilir bu kart.

Gaming gecesinde 40k altına düşerse almayı düşünüyorum. Sinerji'de PNY marka şu an 41k civarı ama taksit yapmıyor, diğer taraftan Phoenix-s için çok kötü yorumlar okudum. Ne önerirsiniz?

Ben şahsen asla 36k altında olmadıkça almam. Fanları oldukça kötü tek yataklı ve kısa ömürlü. Dolaylı olarak oldukça sesli olabilirler veya kısa sürede ses yapmaya başlayabilirler. Kart zaten 5070 Ti modellerine göre daha ince (2, 5 slot). Normal Phoenix ile asla karşılaştırılacak bir seviyede değil.

Ben şahsen asla 36k altına olmadıkça almam. Fanları oldukça kötü tek yataklı ve kısa ömürlü. Dolaylı olarak oldukça sesli olabilirler veya kısa sürede ses yapmaya başlayabilirler. Kart zaten 5070 Ti modellerine göre daha ince (2, 5 slot). Normal Phoenix ile asla karşılaştırılacak bir seviyede değil.
En düşük 38K gördü, 36 görmeyecektir bu kart. Dediğim yöntemde kullanırsa eşittir ROG Strix olacak kart zaten. Düz kullanırsa dediğim pump out sıkıntısını yaşayacak ama sensör yok fark edemez kendi onu. GPU sıcaklıgı 3-5 artar belki oradan çakabilir mevzuyu. Alta 2 fan atarsa soğutur, manuel curve verecek hem voltaj-frekans hem de fan için. 10-15 dk'da hallolur bu mevzu bilen adam için.

Power phase falan ROG Strix'ten daha kötüdür, Strix 80 Amper 10 fazsa bu 60 Amper 8 fazdır belki, OC'layamaz adamakıllı kartı ya da çok iyi soğutması gerekir. Zaten OC'lamak gibi bir dert yok, undervolt yapacak dediğim yöntemde.