Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 40.000 TL
Kasanın altında 2 adet 140mm fan var, nzxt F140. Undervolt ile istediğim sıcaklıklara gelebilir gibime geldi. Dediğiniz pump out mevzusunu nasıl önlerim?En düşük 38K gördü, 36 görmeyecektir bu kart. Dediğim yöntemde kullanırsa eşittir ROG Strix olacak kart zaten. Düz kullanırsa dediğim pump out sıkıntısını yaşayacak ama sensör yok fark edemez kendi onu. GPU sıcaklıgı 3-5 artar belki aradan çakabilir mevzuyu. Alta 2 fan atarsa soğutur, manuel curve verecek hem voltaj-frekans hem de fan için. 10-15 dk'da hallolur bu mevzu bilen adam için.
Power phase falan ROG Strix'ten daha kötüdür, Strix 80 Amper 10 fazsa bu 60 Amper 8 fazdır belki, OC'layamaz adamakıllı kartı ya da çok iyi soğutması gerekir. Zaten OC'lamak gibi bir dert yok, undervolt yapacak dediğim yöntemde.
- Makaleler
- 1
Dediğim yöntemle önlersin, 1.5 yıl sonra da kartı açarsın PTM 7950 uygularsın olur biter, termal pad değişimi çok gerekli değil.Kasanın altında 2 adet 140mm fan var, nzxt F140. Undervolt ile istediğim sıcaklıklara gelebilir gibime geldi. Dediğiniz pump out mevzusunu nasıl önlerim?
Gün geçtikçe fiyatların uçmasından tırsıyorum, Colorful Vulkan çok hoşuma gitti. Restock zamanını öğrenebilsek keşke.Eğer alamaz da kaçırırsan Colorful Ultra iGame modelinin indirimlerini de kovala. Bence çok hoş bir kart.
- Makaleler
- 1
Macun sürdüğün sürece her türlü bu sorun olur, tek çözüm PTM. Garanti PTM kullanmaz, MX-4 sürüp yollar bakım için yollarsan, daha da kötü olur. Elemanlar eksik vida bile gönderdiği oluyor. Say say bitmez teknik servis hataları.
TR'deki teknik servis elemanları = hastane güvenliği. Yat uzan çay kahve sigara + beleş para. Bu adamlara hiçbir şey emanet edilmez. Garanti 2 yıl zaten, 1.5 yıl sonra kendin halledersin, sadece PTM uygulayacaksın çip üstüne.
TR'deki teknik servis elemanları = hastane güvenliği. Yat uzan çay kahve sigara + beleş para. Bu adamlara hiçbir şey emanet edilmez. Garanti 2 yıl zaten, 1.5 yıl sonra kendin halledersin, sadece PTM uygulayacaksın çip üstüne.
LiteraryCrawL
Uzman
Düşmezse alma derim. Zaten 38K'ya Colorful iGame ve PNY düşüyor. Çok daha iyiler.
Hüseyin ÇETİN
Becerikli
Direkt konu başlığına göre cevap yazacağım. Bence bu ekran kartı alınabilir. Ekran kartı gerçekten biraz da şans işi. Çünkü ben Asus Tuf 12GB 3060'a sahiptim. Kart bir gün görüntü vermedi. Bildiğiniz bozuldu. Başka anakartlarda denedim görüntü alamadık. Neyse son bir temizliğini yaptım rafa kaldırdım kartı. Yerine Gigabyte 3060 ti aldım. Sonra bu kartıda 5070 ile güncelledim. Dedim ki şu bozuk kartı bir daha takayım da belki çalışır falan diye. İnanır mısınız kart çalıştı. Asus kalitesi diye aldığım bir karttı. Alınır abi temiz ise veya sıfır ise alınır.
- Makaleler
- 1
PNY globalde tavsiye edilen bir firma değil, ben tercih etmezdim, teknik detayını araştırırsan öğrenebilirsin. Colorful tercih edilebilir iGame modeli. Bahsi geçen Palit modeli de eğer 38K olursa alınır, yakın zamanda PC bileşenlerine zam gelecek, onu da bulamaz.Düşmezse alma derim. Zaten 38K'ya Colorful iGame ve PNY düşüyor. Çok daha iyiler.
Ne zamanki ekran kartı tamir eden teknik servislere bu PNY modelleri gitse, adamlar hep sövmüştür global kanallarda. O denli teknik detay veremem, araştırmak lazım. Bahsettiğim birkaç sorun en temeldeki sebepler.
LiteraryCrawL
Uzman
PNY globalde tavsiye edilen bir firma değil, ben tercih etmezdim, teknik detayını araştırırsan öğrenebilirsin. Colorful tercih edilebilir iGame modeli. Bahsi geçen Palit modeli de eğer 38k olursa alınır, yakın zamanda PC bileşenlerine zam gelecek, onu da bulamaz.
Ne zamanki ekran kartı tamir eden teknik servislere bu PNY modelleri gitse, adamlar hep sövmüştür global kanallarda. O denli teknik detay veremem, araştırmak lazım. Bahsettiğim birkaç sorun en temeldeki sebepler.
PNY tavsiye edilen bir marka değil mi? Reddit'e girip 5070 Ti model tavsiye isteyenlerin konuların girip yorumlara bakabilirsin.
Hocam tesadüfen benim şuan ki sistemimde TUF RTX 3060 12GB var. Problem yaşamadım şansıma. Birazda sabırsızlanıyorum bu kadar performans farkından atlayacağım için. 38k'ya düşerse alacağım gibi duruyor. 3 taksit de cabası.Direkt konu başlığına göre cevap yazacağım. Bence bu ekran kartı alınabilir. Ekran kartı gerçekten biraz da şans işi. Çünkü ben Asus Tuf 12GB 3060'a sahiptim. Kart bir gün görüntü vermedi. Bildiğiniz bozuldu. Başka anakartlarda denedim görüntü alamadık. Neyse son bir temizliğini yaptım rafa kaldırdım kartı. Yerine Gigabyte 3060 ti aldım. Sonra bu kartıda 5070 ile güncelledim. Dedim ki şu bozuk kartı bir daha takayım da belki çalışır falan diye. İnanır mısınız kart çalıştı. Asus kalitesi diye aldığım bir karttı. Alınır abi temiz ise veya sıfır ise alınır.
Yeni konular
-
-
X870e Aorus Pro X3D Ice model anakartta RAM XMP1 profili açılmıyor
- Teknopatici
-
-
-
-
-
-
-