wAy0ut

Çalışkan
Biliyorsunuz kart fiyatları dudak uçuklatıyor. Hatta sadece bizim ülkemizde değil çoğu ülkede stok sıkıntısı ve NVIDIA fiyat politikasından ötürü fiyatlar sıkıntı yaratıyor. Bugün Akakçe üzerinde mevcut kullandığım kartın modeli olan Galax markasının 5070 Ti modeli indirime girmişti. 43.000 TL bandında ve NVIDIA'nın tavsiye edilen satış fiyatına yakın bir fiyat.

Ve mevcutta Galax 4070 kullanıyorum sıcaklık değerleri olsun performansı olsun gayet memnunum. Mevcut kartın TechPowerUp sitesinden incelemelerine baktım gayet başarılı sonuçlar almıştır. Gönül isterdi ki Vanguard-Aorus modellerinden almak fakat o modeller ateş pahası olmuş aralarında 12-13K'lık bir fiyat farkı mevcut. Yaklaşık 14 gündür bekliyorum, dolar kuru ve ülkemizde yaşanan olaylar sebebi ile sürekli artış gösteren fiyatlar var.

Ürün yüksek ihtimalle bayram dolayısı ile çarşamba günü gelecek. 6 günlük bir süre var. Diğer beklenilen modellerin fiyatı düştüğünde bunu geldiği gibi iade edip onlardan sipariş verilebilir mi? Teşekkür ederim.

Galax ekran kartı.webp

Eğer ürünü açmazsanız iade edebilirsiniz. Açarsanız da 2 hafta içinde iade hakkınız devam ediyor yalnız firma "bu ürün açılmış" laga lugası yapıp sizi THH'ye yönlendirebilir. Sonunda ürününüzü iade edersiniz ama aradan aylar geçer.

Eğer ürünü açmazsanız iade edebilirsiniz. Açarsanız da 2 hafta içinde iade hakkınız devam ediyor yalnız firma "bu ürün açılmış" laga lugası yapıp sizi THH'ye yönlendirebilir. Sonunda ürününüzü iade edersiniz ama aradan aylar geçer.
Hocam onların farkındayım zaten. Firma kendince açılmışsa haklı olur. Onda bir sıkıntı yok. Benim asıl sorum şu. Bu karta verilen fiyat , ve beklenip daha iyisi alınabilir mi ? Birde bu kart hakkında yorumlar.

Kargoyu teslim almazsan firma bir şey yapamaz. Resmi olarak teslim edilmeyen malın parasını kuzu kuzu geri verirler. Teslim aldığın zaman artık iade işlemleri ile firmaya koz vermiş olursun.

Hocam onların farkındayım zaten. Firma kendince açılmışsa haklı olur. Onda bir sıkıntı yok. Benim asıl sorum şu. Bu karta verilen fiyat , ve beklenip daha iyisi alınabilir mi ? Birde bu kart hakkında yorumlar.

Kart MSRP değerine göre iyi ama dediğiniz modellerin bu fiyata düşmesi çok zor. 5070Ti 5000 serisi içinde MSRP değerinin karşılığını veren tek kart ama bundan pahalı olduğu durumda kesinlikle almanın hiçbir anlamı kalmıyor. Siz MSRP'ye yakın değerde aldıysanız kartınızı kullanmaya başlamanızı öneririm. Ben olsaydım ise stok konusunda daha az sıkıntı yaşayan 9070XT'yi indirimli fiyatlardan alırdım.

Kargoyu teslim almazsan firma bir şey yapamaz. Resmi olarak teslim edilmeyen malın parasını kuzu kuzu geri verirler. Teslim aldığın zaman artık iade işlemleri ile firmaya koz vermiş olursun.
Peki kart nasıl hocam ?

Kart MSRP değerine göre iyi ama dediğiniz modellerin bu fiyata düşmesi çok zor. 5070Ti 5000 serisi içinde MSRP değerinin karşılığını veren tek kart ama bundan pahalı olduğu durumda kesinlikle almanın hiçbir anlamı kalmıyor. Siz MSRP'ye yakın değerde aldıysanız kartınızı kullanmaya başlamanızı öneririm. Ben olsaydım ise stok konusunda daha az sıkıntı yaşayan 9070XT'yi indirimli fiyatlardan alırdım.
9070xt ilk çıktığında yakalayamadım. Ama şimdi kart 40.000 tl sularında geziyor. Yani 5070 ti ile neredeyse aynı (aldığım model). O zaman sizin tavsiyeniz şu hocam. 14-15k fiyat farkını öteki kartlar haketmiyor. Bundan bahsediyorsunuz. Sonuçta bu kart 42.000 tl ye alındı. Türkiye satış fiyatı 35.000 tl olarak göstermişti. Başlangıç fiyatına yakın alındı. Fakat şöyle bir düşüncem var. Bu kart Msi-Asus kalitesinde bir kart mı ?

9070XT ilk çıktığında yakalayamadım. Ama şimdi kart 40.000 TL sularında geziyor. Yani 5070 Ti ile neredeyse aynı (aldığım model). O zaman sizin tavsiyeniz şu hocam. 14-15k fiyat farkını öteki kartlar hak etmiyor. Bundan bahsediyorsunuz. Sonuçta bu kart 42.000 TL'ye alındı. Türkiye satış fiyatı 35.000 TL olarak göstermişti. Başlangıç fiyatına yakın alındı. Fakat şöyle bir düşüncem var. Bu kart MSI-ASUS kalitesinde bir kart mı?

Sonuçta içindeki çip aynı. Evet belki diğer markalara göre biraz daha fazla fan sesi yapar veya daha fazla ısınır ama bu kartın size sunacağı performansı değiştirmez ve kesinlikle aradaki 14-15K'ya değmez. Net konuşmam için modellerin testlerine bakmam lazım bilgim olmadığı için kesin bir şey demek istemiyorum.

Peki kart nasıl hocam?

9070XT ilk çıktığında yakalayamadım. Ama şimdi kart 40.000 TL sularında geziyor. Yani 5070 Ti ile neredeyse aynı (aldığım model). O zaman sizin tavsiyeniz şu hocam. 14-15k fiyat farkını öteki kartlar hak etmiyor. Bundan bahsediyorsunuz. Sonuçta bu kart 42.000 TL'ye alındı. Türkiye satış fiyatı 35.000 TL olarak göstermişti. Başlangıç fiyatına yakın alındı. Fakat şöyle bir düşüncem var. Bu kart MSI-ASUS kalitesinde bir kart mı?

Vanguard ile kıyaslarsan tabii ki değil. Ventus ile kıyaslarsan ondan daha kaliteli olacağına bal gibi eminim. Galax genelde orta Segment'te takılıyor. MSI'ın giriş seviye modelleri çok kötü. TR ve yurt dışı fark etmez çok fazla eleştiriliyor. Vanguard ve Suprim gibi modeller Galax'ın en üst modellerinden bile iyi şu an. Galax'ın hof serisini saymıyorum çünkü TR de yok. Marka olarak da Palit'in alt markası Galax. Ar-ge konusunda Galax'ın kötü olacağını düşünmüyorum.

Anında iade kodu oluşturup gönderebilirsin.
Detaylı açıklamasını yapabilir misin ? Neden

Vanguard ile kıyaslarsan tabii ki değil. Ventus ile kıyaslarsan ondan daha kaliteli olacağına bal gibi eminim. Galax genelde orta Segment'te takılıyor. MSI'ın giriş seviye modelleri çok kötü. TR ve yurt dışı fark etmez çok fazla eleştiriliyor. Vanguard ve Suprim gibi modeller Galax'ın en üst modellerinden bile iyi şu an. Galax'ın hof serisini saymıyorum çünkü TR de yok. Marka olarak da Palit'in alt markası Galax. Ar-ge konusunda Galax'ın kötü olacağını düşünmüyorum.

Şu anki fiyatlandırmada bu fiyata bu ürün gayet iyi o zaman hocam.