GALAX RTX 4060 1-Click OC 2X V2 8GB ekran kartım var. Yük altına girince fanların birinden, videoda da duyulduğu üzere, cızırtı sesi geliyor. Elimle test ettim; sağdaki fanı durdurunca ses kesiliyor. Bunun sebebi ne olabilir? Daha önce ekran kartını hiç açmadım, garantisi de devam ediyor. Bir senelik ürün.
Detaylar
Kim cevapladı?Galax RTX 4060 1-Click OC 2X V2 8 GB ekran kartım var. Yük altına girince fanların birinden, videoda da duyulduğu üzere, cızırtı sesi geliyor. Elimle test ettim; sağdaki fanı durdurunca ses kesiliyor. Bunun sebebi ne olabilir? Daha önce ekran kartını hiç açmadım, garantisi de devam ediyor. Bir senelik ürün.
Coil whine kronik.
Vadbav
Başarılı
Kart yüke girincemi ses çıkarıyor böyle.
Fan durdurunca kesiliyorsa fan bobiniyle alakalı olabilir düşük RPM'de de oluyor mu?
Evet
RPM yükselince ses gelmeye başlıyor ve gittikçe şiddetleniyor.Fan durdurunca kesiliyorsa fan bobiniyle alakalı olabilir düşük RPM'de de oluyor mu?
Evet.
RPM yükselince ses gelmeye başlıyor ve gittikçe şiddetleniyor.
Yüksek ihtimalle fan bobininde sıkıntı var fan değişmek gerekebilir yağlamanın çözeceğini sanmıyorum bunu.
Coil whine sesi performansa etkisi yok kusur olarak görünmez.
Bu coil whine değil hocam, ben de öyle düşündüm. Coil whine fan durunca kesilmez, elektrik sesidir bir nevi o.